С изграждането на нов трафопост ще бъде решен проблем, стоящ

...
С изграждането на нов трафопост ще бъде решен проблем, стоящ
Коментари Харесай

 След години чакане в махала „Акациите“ в село Хърсово ще има ток! Кметът Илко Стоянов постави символично начало на строителните дейности за нов трафопост 


С построяването на нов трафопост ще бъде решен проблем, изравен десетки години пред жителите на махала „ Акациите “ в село Хърсово. Кметът Илко Стоянов през днешния ден сложи алегорично начало на строителните действия на оборудването, което ще разреши къщите на близо 40 фамилии да бъдат електрифицирани.
„ Чакахме доста, десетки години, имахме самообладание, което на моменти се изчерпваше. Човекът, който застана компактно зад нас, този, който направи всичко допустимо в домовете ни да е ярко, е кметът на Благоевград Илко Стоянов “, съобщи Иван Николов, кметски наместник на с. Хърсово.
Той акцентира, че е отпред на обитаемото място от 1995 година, време, в което непрестанно е търсел помощ и поддръжка от Общината и останалите институции, само че не я е получавал.
И все още хората в махала „ Акациите “ живеят, употребявайки генератори или слънчеви панели с дребна мощ, която стига единствено за производство на осветяване.
„ Благодаря Ви за търпението! Винаги съм казвал, че един кмет би трябвало да работи за хората, за всеки обособен човек. За страдание, постоянно дребните обитаеми места се подценяват. Имам упоритост и воля да облагородим цялото обитаемо място с създаване на подобаваща инфраструктура, видеонаблюдение и т. н. Поставил съм си за цел след няколко години тук да израсне киноцентър, който е плануван в миналото обратно във времето и моментът към този момент настава “, сподели кметът Илко Стоянов

По отношение на трафопоста той разясни, че цялата нужна документи е готова, има подписан контракт, направено е възнаграждение по него, има направен и утвърден план, издадено позволение за градеж, като сега върви съгласувателна процедура с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград, а незабавно след приключването й построяването на трафопоста ще бъде реалност.
По време на среща с жителите на с. Хърсово Илко Стоянов разясни, че редом със оборудването Община Благоевград прави действия и за създаване на улично осветяване в обитаемото място.
От своя страна хората благодариха за проявената воля и угриженост от страна на кмета и подчертаха, че с подхванатите дейности се основават действителни предпоставки за натурален и машинален приръст на популацията в селото, което се намира единствено на няколко километра от регионалния център.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР