С изграждането на координационно-информационно аналитичен център на НАТО с две

...
С изграждането на координационно-информационно аналитичен център на НАТО с две
Коментари Харесай

Петков: С център на НАТО Варна отнася първия удар при война

С построяването на координационно-информационно изчерпателен център на НАТО с две подводници и кораби, държавното управление желае Варна да е първа точка на удар при възможен спор. Това разяснява на конференция в морския град през днешния ден водачът на АБВ, Румен Петков, представен от Радио „ Фокус “ – Варна. В града той увери, че партията ще потърси варненци за обществени митинги, само че и за една полемика, в която тези неща да прозвучат и обществото да знае защо става въпрос.

Румен Петков напомни, че към момента без отговор остават заложените към държавното управление въпроси, за това кой ще финансира центъра, както и кой обезпечава материално-техническата база, по какъв начин ще се поддържа той ресурсно и по какъв начин ще се стопанисва. Според водача на АБВ, не е ясно също какъв ще е кадровият състав на Центъра на НАТО във Варна, както и какви са българската роля и място в този център. „ Въпросът на въпросите обаче е – функционалности, пълномощия и отговорности на координационния център. Министърът на защитата сподели, че той щял да бъде потребен на гранична полиция. Този човек е доста надалеч от действителността, защото през 2007 година в Бургас бе построен най-модерният за тогава за Европа информационно-аналитичен координационен център. И това е център, който управлява Черноморския басейн на 100 %. Включително опиатите към Балчик бяха засечени там. Това е център, финансиран от Европейската комисия и построен по всички най-високи критерии за надзор “, разясни Румен Петков. Така той аргументира изявлението си, че страната ни няма потребност от различен, който да обслужва гранична полиция.

Председателят на АБВ разяснява още и изявлението на премиера Бойко Борисов, че страната ни ще вземе две подводници от Норвегия. „ Кой и за какво ще заплаща, за какво ние ще купуваме подводниците. Все си мисля, че щом ще има подводници, ще има и още някое корабче. Това са въпроси, касаещи националната сигурност. По нито един от тях суверенът, Народното събрание, няма позиция. Това е смущаващо “, разяснява още във Варна Румен Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР