С истинско бедствие се борят жителите на средногорското село Свежен.

...
С истинско бедствие се борят жителите на средногорското село Свежен.
Коментари Харесай

Тиня вместо вода тече от чешмите на пловдивско село

С същинско злополучие се борят жителите на средногорското село Свежен. От година жителите му са подложени на невъобразим воден режим, а самообладание им се изчерпало откакто от няколко дни вместо вода от чешмите им потекла тиня и кал. Тази заран част от хората се събраха на митинг в центъра на селото.

Ани Иванова описа, че казусът е от дълги години. В долната част на селото каптажът не може да зареди всички къщи. Хората описаха, че електроуредите им изгарят, тъй като са затлачени от тиня, предава

Според Аргир Вълчев – ръководител на общинския съвет в Брезово, има гласувани средства за възстановяване на водопроводната мрежа , само че никой не им дава пояснения за метода на изразходването на отпуснатите 100 000 лв..

От локалното ВиК обявиха, че през летните месеци популацията се усилва трикратно и това е повода за дефицита на питейна вода. Язовирът, който се употребява наоколо до селото е общинска благосъстоятелност. Пречиствателната станция не е въведена в употреба.

Кметът на община Брезово Христо Енков заяви, че казусът с питейната вода е на път на бъде позволен. Започнала е процедура за легализиране на нов водоизточник. Изградената пречиствателна станция, се чака да бъде пусната в употреба през месец май следващата година. Близо 160 000 лв. са изхарчени за хидрогеоложки изследвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР