С искане за оставка наминистъра на земеделиетоКирил Вътевфермерскитеорганизации, които продължават

...
С искане за оставка наминистъра на земеделиетоКирил Вътевфермерскитеорганизации, които продължават
Коментари Харесай

Фермерски организации планират мащабен протест утре и искат оставката на Кирил Вътев 

С искане за оставка наминистъра на земеделиетоКирил Вътевфермерскитеорганизации, които не престават митингите,обявиха, че на следващия ден възнамеряват огромен митинг пред Министерскиясъвет. Според тях министърът не е приключил работата си, излъгал е земеделските производители ивлизат в по-големи рецесии. Затова първото им искане е за неговата оставка. Този път митингът няма да е кротичък, закани сеБойко Синапов от “Обединени български животновъди “.

" Затова се обръщаме към нашите политици, дано да намерят подобаващия човек, който ще ни изкара от тази рецесия, тъй като с министър Вътев влизаме в по-големи рецесии. Тези подмолни неща, които той сътвори, ни водят към по-големи рецесии. Виждате какво се случва в Европа. Колегите са с години пред нас ", сподели Синапов. И добави: " В този миг, да ни се постановат правила, за които ние изобщо не знаем. Подписва се някакво съглашение, водят се договаряния от един месец…това е неприемливо. Ние няма да го допуснем. Затова и на следващия ден - пред Министерски съвет, в 11часа, народен митинг, само че не като тези преди нова година. Този път митингът няма да бъде кротичък. Аз и сътрудниците си поемаме отговорността ".

Припомняме, че през днешния ден следва да бъде подписано съглашение с част от земеделските производители, които не желаят оставката на министър Кирил Вътев и преустановихапротестите. Други26 аграрни организацииобаче, които настояват, че създават 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната розаи над 70% от локалните продуктив страната, не престават митингите.

Инициативнияткомитетот 26-те аграрни организации се разграничиотБългарската земеделска камара, която договаря с държавното управление. На конференция в Българска телеграфна агенция ръководителят на „ Асоциацията на земеделските производители в България “ Венцислав Върбанов показа декларация с подробните претенции.

Те упорстват за неотложно погашение на държавната помощ за сензитивните браншове в цялостния й размер, както и да бъде призната национална позиция таванът по тази помощ да бъде повишен двойно, отпадане на налога върху дотациите, анулация на всички отрицателни условия, които ги товарят с несъразмерна административна тежест.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР