С инвестиция от 19.7 млн. лв. изграждат инсталации за преработка

...
С инвестиция от 19.7 млн. лв. изграждат инсталации за преработка
Коментари Харесай

С 19.7 млн. лв. изграждат инсталации за преработка на отпадъци

С инвестиция от 19.7 млн. лева построяват съоръжения за преправка на боклуци в 7 общини.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов през днешния ден подписа контракт за планиране и създаване на четири съоръжения за преправка на отпадъците за общините Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Лесичово, Пещера и Септември.

Проектът включва три съоръжения за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци и една апаратура за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци. Съоръженията ще обслужват над 170 000 поданици.

Трите компостиращи съоръжения за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци са с общ потенциал 12 598 тона годишно. Към площадката на оборудването в Белово ще бъде построена довеждаща инфраструктура.

По плана се възнамерява построяването на апаратура за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци, генерирани на територията на седемте общини. Инсталацията е с потенциал до 43 000 тона годишно и ще бъде ситуирана в с. Алеко Константиново, община Пазарджик.

Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 14 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР