С интересно хоби, превърнато и в бизнес, може да се

...
С интересно хоби, превърнато и в бизнес, може да се
Коментари Харесай

Производител от Балчик отглежда над 200 екзотични сорта домати

С забавно занимание, превърнато и в бизнес, може да се похвали Николай Канавров от Балчик. Мъжът отглежда повече от двеста сорта домати в фамилната си плантация. Той от години е прочут в крайморското градче като производител.

Успява да се наложи в сектора с забавните домати, които създава, отличаващи се с кондензиран усет и сочност. Хората имат опция да си закупят от аления апетитен зарзават от под дърво и камък, само че избират точно неговата плантация поради безспорното качество.

През годините Николай е събрал сортове от целия свят. Има семена от Непал, Чили, Перу, Гватемала. Производителят изяснява, че си набира сортовете главно по интернет, само че но някой от тях са му подарени от негови клиенти.

Едни събират значки, марки, салфетки - държат ги в класьори и ги демонстрират на другари и до такава степен. Аз имам опция моята сбирка да я сложа на такова място, че по през целия ден да ѝ се веселя, декларира със удовлетворение Канавров.

Доматите на Николай са вкусни и доста екзотични за България. Културите си производителят отглежда в както в самата градина, по този начин и в отделено място, което той назовава галерия.

Сеем по няколко семки от вид, с цел да сме сигурни, че ще изкараме по две растения, които да сложим в така наречен галерия. Всичко останало, което е допълнително, го сеем в градината, разкрива буйният фен на домати, представен от ДарикнюзБг.

 Екзотични Домати

Мъжът акцентира, че начинанието му не е за облага, само че търговията въпреки всичко се постанова, с цел да може да покрива разноските около заниманието си. Споделя, че всяка година той и фамилията му си набират нови сортове, а техният превоз коства пари.

Канавров обаче държи да подчертае, че даже клиентите му да оферират огромни суми за домати, присъстващи в изложбата, той не би ги продал, тъй като това би нарушило целостта на сбирката му. Той изяснява, че клиентите берат домати само от градината.

Въпреки че в градината на производителя има над двеста сорта, там липсват нашенски култури, тъй като те са добре познати на клиентите му и няма да сграбчен интереса им. Канавров споделя, че има единствено един-единствен български вид, тъй като семена от него имат едвам няколко индивида в страната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР