С икономика, толкова зависима от петрола, Ирак отдавна е изправен

...
С икономика, толкова зависима от петрола, Ирак отдавна е изправен
Коментари Харесай

Прекомерната зависимост на Ирак от петрола заплашва икономически и политически конфликти

С стопанска система, толкоз подвластна от петрола, Ирак от дълго време е изправен пред мъчно балансиране сред краткосрочните облаги, които могат да дойдат от увеличение на производството, и дълготрайните проблеми които могат да зародят от свръхпроизводство.

Миналата седмица иракското министерство на петрола разгласи, че поправя отклонението прекалено много в една посока, когато разгласи, че ще ограничи износа на нефт до 3,3 милиона барела дневно (bpd), откакто от януари надвиши квотата, наложена от петролният картел ОПЕК+.

Производството за март ще бъде със 130 000 барела дневно по-малко, в сравнение с през февруари, което ще резервира доволството на сътрудниците на Ирак от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК).

Но може да възникне бъдещо напрежение, в случай че Ирак срещне някакви непредвидени стопански трудности и се върне към свръхпроизводството.

„ Цялата политическа стопанска система се движи от петрола “, сподели пред Ал Джазира анализатор, който изиска да не разкрие и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР