С хазартните си действия руският президент Путин е заложил на

...
С хазартните си действия руският президент Путин е заложил на
Коментари Харесай

Къде Путин ще си счупи главата. Прогноза на историк

С хазартните си дейности съветският президент Путин е заложил на карта бъдещето на цяла Русия, а все още нещата не се развиват към добър излаз.

Думите на Сергей Лавров, че молдовците би трябвало да се безпокоят за бъдещето си, биха могли да значат, че ще има проведени дейности в Молдова. Виждаме подготовка за сходна военна интервенция.

Това разяснява пред bTV Андрей Зубов, съветски историк, политолог и мъдрец. Работи като професор по философия. През 2014 година е дисциплинарно уволнен поради рецензия, отправена към съветското държавно управление и дейностите в Крим.

„ От една страна са псевдотерористични офанзиви, за да се покаже, че популацията на Приднестровието се намира в заплаха. От другата страна е, унищожаването на моста откъм Днестровкия Лиман, който съединява Украйна с този детайл сред реките Дунав и Днестър. Всичко това значи, че може да има опит да се изпрати десант сред тези две реки към Украйна и надлежно да се влезе  както от изток, по този начин и от южната част на Приднестровието.

Това наподобява доста неправдоподобно, тъй като все още Русия няма триумф на главния фронт в Донбас. Това постанова основаването на още един фронт с такива комплицирани средства за връзка както е в Молдова. Това е голяма военно-логистична неточност. Що се отнася до политическия проект, то в Москва, в Кремъл, се разисква концепцията за това, че Молдова би трябвало да бъде включена в бъдещия проект на Путин за основаване на нов Съветски съюз “, изясни той.

Според него Путин те би спечелил нищо, а би изгубил доста: „ Би вкарал Румъния във война, имайки поради обстоятелството, че Молдова и Румъния са един народ. Румъния не би седяла безучастно, гледайки завладяването на Молдова. Въвличането на Румъния в този спор би означавало автоматизирано и въвличането на НАТО. Има такива, които желаят да водят война с НАТО. Самият Путин схваща, че сходна война би била безспорна злополука за Русия “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР