С голямо мнозинство от 191 гласа гръцкият ратифицира гръцко-френското споразумение

...
С голямо мнозинство от 191 гласа гръцкият ратифицира гръцко-френското споразумение
Коментари Харесай

Гръцкият парламент ратифицира споразумението за отбрана с Франция

С огромно болшинство от 191 гласа гръцкият ратифицира гръцко-френското съглашение за защита, оповестява " Катимерини ". То бе признато със 191 гласа в 300-местната камара, прецизира БГНЕС.

Петгодишното съглашение, което обрисува закупуването на 3 военни кораба от Франция за почти 3 милиарда евро и включва уговорка за взаимопомощ при положение на офанзива, беше признато от законодателите на ръководещата Нова народна власт, както и от лявоцентристкото Движение за смяна и националистическите гръцки партии. Основната опозиционна партия СИРИЗА, дружно с Гръцката комунистическа партия и левицата MeRA25 гласоподаваха срещу съглашението със 109 гласа.
 Историческо съглашение сред Франция и Гърция в региона на защитата Историческо съглашение сред Франция и Гърция в региона на защитата
Френският президент Еманюел Макрон и гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис подписаха през днешния ден в Париж съглашение за съдействие в област...

Гласуването пристигна след изострен спор, по време на който министър председателят Кириакос Мицотакис подлага на критика СИРИЗА за продължаващото ѝ опълчване на съглашението. Лидерът на лявата партия Алексис Ципрас дефинира договорката като „ неточност “.

„ За първи път ясно е посочено, че ще има военна помощ при положение на трета страна, атакуваща една от двете страни. И всички знаем кой кого заплашва с casus belli в Средиземноморието “, сподели Мицотакис пред депутатите, защитавайки съглашението, в ясна отпратка към Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР