С голяма загриженост ви призовавам да спазвате противоепидемичните мерки -

...
С голяма загриженост ви призовавам да спазвате противоепидемичните мерки -
Коментари Харесай

Зам-кметът на Девин Диана Чаушева под карантина: Вирусът е реален и коварен, не го подценявайте!

" С огромна угриженост ви приканвам да спазвате противоепидемичните ограничения - да носите маски, когато сте измежду хора, да миете и дезинфекцирате постоянно ръцете си и да спазвате отдалеченост. Избягвайте всеобщите събирания и мероприятия! Само по този начин ще намалите и ограничите риска от заразяване с COVID-19. Вирусът е действителен и подъл! Не го подценявайте! Най-честите признаци са: главоболие, температура до 38°С, болки в мускулите, изнемощялост и странното чувство, че нещо се случва с тялото ви. Носът се запушва и губиш подушване. Друг присъщ симптом е, че се редуват дни с по-добро и по-лошо положение. Още при първите признаци е належащо да се изолирате и да се обадите на персоналния си доктор. Само по този начин ще опазите околните и сътрудниците си. Навременното лекуване пък ви дава късмет болестта да протече без затруднения ". Това написа във фейсбук профила си зам.-кметът на Девин Диана Чаушева.
Тя е с ковид от една седмица и е в изолираност.
 Кое е 4-тото Д в битката с ковид на проф. Тодор Кантарджиев Кое е 4-тото Д в битката с ковид на проф. Тодор Кантарджиев
Проф. Тодор Кантарджиев доразви правилото за 3-те Д в битката с ковид, което беше негов патент, и добави 4-то Д. Кое ето? " Прол...
" Исках да конкретизирам вниманието на хората, че в действителност нещата са съществени, изключително които се забавят с лекуването и не вземат съответни ограничения, тогава в действителност се усложняват нещата. Не знаеш накъде ще тръгнат ", съобщи за Чаушева.
Тя изясни, че работата в общината си продължава.
" Ние сме двама заместници. За това, което касае моята сфера, се чуваме, обсъждаме ги. Карантинирани в общината няма. Сама съм в кабинета. Няма хора, с които да съм общувала по неволя. Като излизаме в коридора, сме с маски, гледаме да си пазим отдалеченост. Карантинирани са единствено контактните от първа линия - у дома и тези, с които съм имала директен контакт и нескончаем, без отдалеченост. Карантинирани са ми единствено близки и другари. Заразяването ми не е станало в общината, уверена съм, по-скоро в контакт с близки ", разясни тя.
Каза, че в този момент се усеща добре, защото са останали единствено едва изразени признаци.
 Спомняте ли си, че крепко ще измрем? Спомняте ли си, че " крепко ще измрем "?
Помните ли по кое време генерал-майор професор-доктор Венцислав Мутафчийски сподели, че крепко ще измрем? А помните ли кой е Мутафчийски? Питам, за какво...
„ В началото бяха по-силни - отмалялост, изнемощялост, безапетитие, без подушване и усет. С това се разминах, без затруднения. Снимка върших на бял дроб, нямам пневмония. Различното от другите грипове, най-малко при мен, е, че умората е доста мощна. Сякаш както си работоспособен, внезапно си като сплескан. Нямаш хрема, само че носът е запушен и някакво необичайно чувство на разпад. Силно главоболие имах първите два дни. Първоначално не го отдавах на вируса. Мислех, че просто съм изморена от работа. Но като разбрах, че може да е ковид, се самоизолирах. Това беше предишния четвъртък. В петък ми взеха теста. Пожелавам на всички да са живи и здрави, на болните да оздравяват и всеки да минава по допустимо най-лекия метод. А тези, които не са го хванали, в действителност да се пазят, тъй като не се знае какво може да му се случи по време на болестта. Най-опасното е емболията, тъй като вирусът разяжда дребните съдове. Оттам вършат тези произшествия и е високата смъртност “, уточни Чаушева, която по специалност е здравна сестра.
По думите ѝ, вирусът унищожава дребните съдове и оттова идват предпоставките за разнообразни типове произшествия, които се случват от съдов темперамент - мозъчни инсулти, инфаркти, белодробни емболии.
" Това са най-опасните странични резултати от този вирус. Затова в лечението включват и препарати, които разреждат кръвта - аспирини, фраксипирини и други Антистенокардинът има подобен резултат. Задължително в лечението на болните, даже и на домашно лекуване, участват подобен препарат. Пият го с месеци дори. За препоръчване е след изписването до месец-два-три да го пият откакто са изкарали вируса ", заключи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР