С гол на Уме Емануел веднага след душовете на почивката

...
С гол на Уме Емануел веднага след душовете на почивката
Коментари Харесай

Канарите удариха червените на жълтите павета

С гол на Уме Емануел незабавно след душовете на почивката Ботев Пловдив удари ЦСКА 1:0 като посетител в първи полуфинален конфликт от шампионата за Sesame Купа на България.

Отвеният дуел на Колежа ще се играе на 1 май.

Срещата в столицата бе белязана и от доста противен миг през втората част, когато капитанът на гостите Ивелин Попов и Браян Kордоба от ЦСКА се сбиха след единоборство в центъра на терена, а разногласието сред двамата бързо прерасна в меле сред всички играчи.

В последна сметка реферът Драгомир Драганов изгони и двамата футболисти, оставяйки двата отбора с по 10 души.

Още в 4-ата минута домакините стигнаха до първия си корнер в мача, който обаче не докара до заплаха пред вратата на Хидайет Ханкич.

Минута по-късно Тобиас Хайнц имаше опция да обстрелва вратата на гостите, пращайки топката около вратата, само че незабавно по-късно основният рефер отсъди нарушаване в нахлуване.

В 10-ата минута Данило Асприял опитва шанса си с отдалечен шут, само че топката рикошира в тялото на бранител в „ жълто-черно ” и не затрудни стража на гостите.

Четвърт час след началото на срещата домакините стигнаха до свободен удар наоколо до наказателното поле на Ботев.

Топката бе центрирана в наказателното поле, само че не последва изстрел към вратата. Последва нови центриране, този път от левия фланг, Ханкич съумя да избие, само че единствено с цел да прати кожното кълбо на пътя на Асприля. Нападателят на домакините се подхлъзна, само че все пак съумя да стреля, пращайки топката в левия непряк дирек на вратата.

Следващата добра обстановка за гол още веднъж се разкри пред домакините. След осъществяване на корнер отдясно на вратата, защитата на Ботев не се оправи по най-хубавия метод и топката попадна в Улаус Скаршем пред пеналта. Норвежецът овладя и стреля доста мощно, само че и неопределено.

Най-добрата опция за „ алените ” от началото на мача пристигна в 32-ата минута. Улаус Скаршем се оказа безусловно самичък на дъгата на наказателното поле, настройки топката на десния си крайник и стреля към вратата, къде стражът на гостите не помръдна. За негово благополучие обаче, изстрелът на Скаршем не попадна в задачата и мина настрана от десния дирек.

Така след едно постно първо полувреме на стадион „ Васил Левски ” и без нито един прецизен удар във вратата на „ алените ”, двата отбора се отдръпнаха на отмора при резултат 0:0.

Втората част стартира чудесно за гостите от Ботев Пловдив. Не бяха минали и тридесет секунди игра след подновяването на играта и Уме Емануел откри резултата с първия прецизен удар за гостите в мача.

Емануел бе изведен с прелестен пас от Ивелин Попов, напредна и пусна топката около Густаво Бусато. Първоначално страничният рефер подвигна засада и попадението не бе зачетено. След щателна инспекция с ВАР обаче, Драгомир Драганов уточни центъра, откакто получи информация, че Емануел е бил на една линия с Юрген Матай.

Веднага след гола за „ канарчетата ” Матай можеше да сгреши съдбовно, откакто не съумя да се оправи с Брахими. Играчът на гостите обаче не съумя да се възползва от шанса пред себе си.

В 58-ата минута бе извънредно покрай това да удвои преднината си. Футболистите на Душан Керкез проведоха показна офанзива, като Ивелин Попов още веднъж изведе Уме в наказателното поле. Атакуващият футболист на гостите задържа топката и изчака включване на Балогианис отляво, подавайки топката му. Той от своя страна центрира към Брахими, който се размина с топката и не съумя да стреля.

В 62-ата минута напрежението на терена ескалира ненадейно. При привидно безобидно единоборство в центъра на терена сред Браян Кордоба и Ивелин Попов, двамата се спречка съществено, а прекреканията им бързо прераснаха в меле сред всички играчи на терена. Част от щабовете на двата отбора също нахлуха на терена. В последна сметка Кордоба и Ивелин Попов бяха изгонени с директни червени картони и оставиха своите отбори в числено понижени сформира.

Едва четвърт час преди края на постоянното време ЦСКА съумя да направи нещо забавно пред вратата на Ботев Пловдив. Скаршем получи отляво и проби, с цел да комбинира със своя съотечественик Джонатан Линдсет, който бе оставен непокрит на преференциална позиция в наказателното поле. Линдсет обаче опитва удар с левия крайник, само че не уцели добре топката и я прати в навън.

В заключителните минути на мача домакините имаха искания за дузпа, които обаче не бяха почетени от основния рефер. Шакич получи отдясно и центрира във вратарското поле, където Джонатан Линдсет бе притиснат от трима бранители на Ботев Пловдив. „ Червените ” претендираха, че нападателят е бил изблъскан, само че реферът Драгомир Драганов реши обстановката като обикновено единоборство.

Минути над добавеното време в срещата, Станислав Шопов пропусна последния късмет за ЦСКА в мача. Той реши да стреля от далечна отдалеченост, само че Хидайет ханкич внимаваше и със сетни старания съумя да избие топката в ъглов удар.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР