С гневен пост към Иван Костов излезе във Фейсбук бившият

...
С гневен пост към Иван Костов излезе във Фейсбук бившият
Коментари Харесай

Бонев към Костов: Помниш ли как ситнеше след Доган?

С ядосан пост към Иван Костов излезе във Facebook някогашният вътрешен министър Богомил Бонев. Той разяснява вчерашното изявление на Костов по Дарик радио, в което той си задава въпроса: " Не разбирам за какво жителите избират джипката и обединението с Доган ".

Ето какво написа Бонев:

" Ще си отговориш, когато си отговориш на въпроса, за какво се разделихме по искане на Доган. Поне пред мен по този начин се оправда. Доган ми желал оставката. Не съм бил намерил разговор с него. И след това отиде на среща с него в Ритора. Ритора към този момент беше благосъстоятелност на, знаеш на кого. Вестник „ Сега “ още пази публикацията, само че са изтрили фотографията, по какъв начин ситниш след Ахмед. Прегърбен. По стълбите на Ритора.И като обясниш по какъв начин със Славчо Христов придобихте банката.За КТБ да те питат прокурорите ".

Бонев засяга първата среща сред управлението на Съюз на демократичните сили и на Движение за права и свободи през 1999 година в Пловдив в ресторант " Ритора ", когато те се пробваха да преодолеят натрупалата се през годините " рецесия на доверието " и подписаха на Харта на единодушието, напомня Епицентър.

Тогава Костов и Доган стигнаха до извода, че е нужен взаимен прочит на десетгодишните лъкатушещи връзки сред двете организации.

" Трябва да затворим тази страница, само че преди този момент би трябвало да се види тяхната версия и нашата версия ", сподели Доган. " Движение за права и свободи има интерес да се знае за какво падна държавното управление на Филип Димитров ", добави той.

" Споделянето на отговорността за ръководството - това е хоризонтът, към който се стремим ", изясни след срещата Иван Костов. " Много крачки би трябвало да създадем, с цел да стигнем до общо ръководство. Не може да приказваме за възобновяване на ОДС в този момент ", отвърна Доган. Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи няма да се явят в коалиция на парламентарните избори следващата година, задачата на почналите съвещания е единствено следизборно съдействие, обясниха тогава от двете партии.

Костов изиска Движение за права и свободи да се включи с хрумвания в актуализацията на управническата стратегия " България 2001 "

" Срещата ни със Съюз на демократичните сили не е ориентирана срещу други сили, нямаме за цел да възпроизвеждаме още веднъж двуполюсния модел ", изясни Доган. " Просто от монологична форма на връзка минахме в диалогична. Досега си говорихме посредством вестниците ", сподели тогава Доган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР