С гласовете на 30 от общинските съветници за, един против

...
С гласовете на 30 от общинските съветници за, един против
Коментари Харесай

Общинските съветници одобриха допълнителни финансови средства за ремонт на Автогара - Плевен

С гласовете на 30 от общинските съветници „ за ”, един „ срещу ” и шестима „ въздържали се ” беше признато на днешната постоянна сесия решението Община Плевен да обезпечи финансирането на планове посредством вдишване на дълготраен дълг под формата на /заем/ заем от „ Регионален фонд за градско развиване ” АД и Банка ДСК АД – съфинансираща институция, в частта за ремонт на Автогара – Плевен.
Със свое Решение от м. декември 2018 год. локалният парламент даде единодушие Община Плевен да поеме дълготраен дълг под формата на /заем/ заем за осъществяване на Проект „ Основен ремонт на пл. „ Свобода ” и пешеходната ул. „ Васил Левски ” от пл. „ Свобода ” до пл. „ Стефан Стамболов ” на стойност не повече от 2 945 000 лв. и Проект „ Ремонт на постройката на Автогара Плевен и автобусните браншове ” на стойност не повече от 1 900 000 лв.. Осигуряването на личен финансов принос от Бюджета на Община Плевен е до 5 %, равняващи се до 255 000 лв. за плановете, както следва: Проект „ Основен ремонт на пл. „ Свобода ” и пешеходната ул. „ Васил Левски ” от пл. „ Свобода ” до пл. „ Стефан Стамболов ”, на стойност до 155 000 лв., и Проект „ Ремонт на постройката на Автогара Плевен и автобусните браншове ”, на стойност до 100 000 лв..
С следващи решения беше обещано единодушие за обезпечаване на личен принос от Бюджета на Община Плевен на стойност до 464 860 лв. за ремонта на ларгото. След направена нова актуализация и взети решения от проектантите БИ Европейски Съюз ПРОЕКТ ЕООД за понижаване на цената и на част от СМР за обект ремонт на Автогарата и създаване на нова навесна структура, според направената подробна количествено-стойностна сметка, общата стойност за осъществяване на строително–монтажните работи е 2 703 788,94 лв. с Данък добавена стойност. Съветниците взеха решение през днешния ден спомагателното финансово поръчителство на инвестицията да бъде обезпечено посредством в допълнение даване от РФГР на част от средствата до размера на 95 %, представляващи безспорна стойност – 302 344,58 лв., и в допълнение лично присъединяване – 5 %, в безспорна стойност – 15 912,87 лв..
Кметът на Община Плевен Георг Спартански благодари на гласувалите позитивно съветници за рационалното решение, с което се дава опция локалната администрация да стартира процедура по оповестяване на социална поръчка и намиране на реализатор на строително-монтажните работи на Автогарата. „ Нека създадем ремонта вероятен в името на тези, които идват след нас. А и не наподобява на Плевен да има такава Автогара, каквато е тя сега ”, добави кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР