С Гърция сме стратегически партньори. Четиристранният формат на разговори между

...
С Гърция сме стратегически партньори. Четиристранният формат на разговори между
Коментари Харесай

Борисов иска по-бързо да се построи газовата връзка с Гърция

С Гърция сме стратегически сътрудници. Четиристранният формат на диалози сред България, Гърция, Румъния и Сърбия работи доста добре, изключително в реализирането на инфраструктурните планове. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на срещата с външния министър на Гърция Николаос Дендиас.

По време на диалога Борисов посочи значимостта на ускоряването на реализацията на газовия интерконектор сред България и Гърция, който е предпочитан за страната ни. „ Това е значимо за диверсификацията. Вече осигурихме изцяло финансирането на интерконектора България-Гърция. Капацитетът е от 3 до 5 млрд кубически метра газ “, уточни той.

В рамките на срещата стана ясно, че и двете страни желаят да продължат реализирането и на други инфраструктурни и енергийни планове, които ще бъдат в интерес и на двете страни. Беше подчертано и върху огромния капацитет в областта на туризма, който двете страни развиват през последните години, като министър председателят акцентира смисъла на автомагистрала „ Струма “ за свързаността с южната ни съседка.

Бойко Борисов и Николаос Дендиас бяха единомислещи, че икономическото съдействие остава приоритет в двустранното партньорство и двете страни поддържат всяка самодейност, която би съдействала за активизиране на търговско-икономическите връзки.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР