С фенове като Шер, Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу, има

...
С фенове като Шер, Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу, има
Коментари Харесай

Бюти тенденция: Направете лимфен дренаж у дома

С почитатели като Шер, Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу, има причина лимфният дренаж да е лекуването, за което всички приказват сега. От унищожаване на подпухналостта и понижаване на целулита до стимулиране на кръвообращението, имунитета и метаболизма, това е техника, която „ разсънва “ лимфната система на тялото и може да включва вендузи, масаж или студена вода.

 
Макар да е прочут на бюти промишлеността от доста години, едвам в този момент лимфният дренаж набира такава известност от искащи да го практикуват в домашни условия.
Какви са изгодите от лимфния дренаж?
 Лимфодренажният масаж е необикновено потребно лекуване, което работи за изхвърляне на непотребните течности и отрови от нашата система. Има позитивен резултат върху кръвообращението, имунитета, метаболизма и храносмилателната система и е в действителност необикновен за всички бременни. Казано най-просто, стимулирането на вашата лимфна система не е просто въпрос на суетност – това е що се касае за повишение на самочувствието, толкоз и за това какъв брой добре тялото ви се оправя с околната среда.
Как да стимулирате лимфната си система?
Разбира се, нашата лимфна система към този момент знае какво да прави – от време на време просто се нуждае от малко поощрение. Лесни и налични способи за стимулирането ѝ включват постоянни извършения, пиянство на доста вода, здравословна и уравновесена диета и отбягване на всевъзможни модифицирани храни. Но масажът е страховит инструмент, а и има други техники, които можете да опитате.
Четкане на тялото
 Четкането на тялото е доста остаряла техника, само че мощно препоръчвана. Нашата кожа е цялостна с механорецептори, които като се изключи че тонизират и подмладяват, схващат ритмичните удари. С подобаващ напън четката за тяло може да подтиква кръвообращението и лимфната циркулация, елиминирайки токсините и борейки се с целулита.

Вашата лимфа е нежна мрежа от съдове тъкмо под кожата и за разлика от вашето кръвообращение, тя няма сърце да изпомпва, а разчита на придвижване.

Най-доброто време да започнете четкане е, когато тялото ви е топло, тъй че след вана или душ, когато телесната ви температура е нараснала и кожата е еластична. Направете противоположен душ, редувайки топла и хладна вода – това оказва помощ за стимулиране на кръвообращението и лимфата. Подсушете пламенно с забрадка – нежното търкане също подтиква лимфата.

С помощта на суха четка за тяло започнете да четкате от краката си– стъпалата, глезените, прасците, зад коленете, бедрата, а по-късно от опакото на ръцете и нагоре към раменете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР