С европейски средства по Оперативна програма Региони в растеж

...
С европейски средства по Оперативна програма Региони в растеж
Коментари Харесай

Пловдив - отличник по нови велоалеи

С европейски средства по Оперативна стратегия " Региони в напредък " в България бяха построени 115 км велоалеи, от които съвсем половината- 48 км са в Пловдив.Това заяви зам.-министърът на районното развиване Деница Николова на днешната полемика в Младежкия център за идното европредседателство на България.

Още 20 км велоаели ще има в околните години. В момента в обшината се отварят предложения за планиране на нови трасета. " Искаме велоалеи да има от Лаута през бул. " Найчо Цанов " и бул. " Христо Ботев " до Чифте баня, а същото по този начин и през Сточна гара към Централна гара, от бул. " Васил Априлов " към МОЛ Пловдив, по Пещерско шосе и ул. " Перущица ", описа кметът Иван Тотев.

Деница Николова, Иван Тотев, районни кметове и велосипедисти от колоездачните сдружения направиха велообиколка около Гребния канал. По този метод демонстрираха по какъв начин може да се употребява превоз, различен на автомобилното напредване. Това е една от тематиките на българското европредседателстно за запазване на околната среда.

За участниците имаше награди, в това число и чисто нов велосипед.
тагове велоалея Оперативна програма " Региони в напредък " Иван Тотев Деница Николова дискусия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР