С ескалацията на напрежението от преди дни срещу циганите в

...
С ескалацията на напрежението от преди дни срещу циганите в
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Изплуваха наяве страшни извращения на циганите от Кърнаре

С ескалацията на напрежението от преди дни против ромите в карловското село Кърнаре, излязоха и ужасяващи обстоятелства. Дни наред, откакто трима пияни братя-роми, нападнаха заведение в селото, локалните не стопираха да стачкуват. Голямото неодобрение ще бъде изразено през днешния ден в 18 часа. На него ще участва и кметът на общината доктор Емил Кабаиванов. Междувременно хората изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, регионалния шеф и до други институции. Това, което пишат в зова си за помощ, е потресаващо.

Чашата на нашето самообладание и приемливост преля след случая от 5 май 2019 година, когато трима пълнолетни роми в нетрезво положение нахлуват в заведение, в което се организира абитуриентско празненство, и след получен отвод да бъдат обслужени, събират огромна група от същия етнос. Въоръжена с ножове, брадви и вили, групата потрошава фасадата на заведението и насочат многократни закани за физическа кавга с посетителите.

Този бе следващият от ежедневните проблеми, създавани от ромите в Кърнаре. Всички поданици на селото и служащите от огромна компания в селото непрестанно насочат устни недоволства към кмета Боньо Бонев за нападения малолетни и малолетни роми, живеещи отвън регулация: просия; заливане с урина на жителите, отказващи им пари; замерване на възрастни хора с камъни; влизане в контейнерите за отпадъци; лудо препускане с коне и каруци по улиците. Повечето от децата вървят мръсни, а доста постоянно – и чисто голи. Техните родители атакуват селските дворове и земеделските парцели, заплашват притежателите при направена забележка и обират реколтата. Въпреки ежемесечните помощи, които получават фамилиите, не поставят даже обикновени грижи за децата си.

"Уважаеми госпожи и господа ръководещи,
от името на жителите на село Кърнаре Ви молим за незабавна и способена интервенция, с цел да бъде предотвратено ескалиращото напрежение.

В писмото на Инициативния комитет хората упорстват страната да се погрижи да бъде оголен Полицейски сектор в едно от най-големите села – прилежащото на Кърнаре село Розино, където също живеят доста роми. Да бъдат реализирани непрекъснати инспекции на водачите на МПС за дееспособност, благосъстоятелност и техническо положение на колите, както и инспекции за регистрацията на коне и каруци.
По законов метод да се правят инспекции за носене на хладно оръжие заради обстоятелството, че всички представители на ромското население не крият притежаването на същото
. Да се правят инспекции за непозволено изсичане на гората в тъмната част на денонощието
. Да бъде следено придвижването на каруци в тъмната част на денонощието, когато ромите правят най-големи нападения в земеделските парцели и горския фонд
. Да бъдат иззети нечипирани животни и нерегистрирани каруци
. Да се принуждават родителите да поставят грижи за малолетните и малолетни роми
. Да получат позволение за съставяне на непринуден отряд, който да среща съдействието на органите на реда

Живеем в непрекъснат пъкъл, по мрачно не смее да отидем до магазина, опасяваме се за живота си ", оплакаха се пред БЛИЦ локални хора.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР