С екологична инициатива под наслов Зелен ден на Мездра“ приключи

...
С екологична инициатива под наслов Зелен ден на Мездра“ приключи
Коментари Харесай

С екологичната инициатива „Зелен ден на Мездра“ приключи проектът „Пилотно въвеждане на демонстрационно училищно компостиране в Мездра” /снимки/

С екологична самодейност под наслов „ Зелен ден на Мездра “ завърши осъществяването на Проект „ Пилотно въвеждане на демонстрационно учебно компостиране в гр. Мездра ”. Той е осъществен от Община Мездра със средства от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 г, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.
В събитието, което се състоя на площад „ България “, се включиха деца от градските детски градини и от селата Брусен, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Ребърково и Царевец, ученици на Детско-юношеската школа на ОФК Локомотив - Мездра и на Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР), възпитаници, родители и други
Под формата на сказка един от менторите по плана - Петър Петров, срещна присъстващите със същността и с разпоредбите за разделно събиране на боклуци и на процеса по компостиране, с изгодите от преработването на боклуци и от компостирането и т. н.
При огромен интерес от страна на подрастващите мина викторината с гатанки и въпроси на екологична тема. Отговорилите правилно получиха принадлежности за изобразяване и занимателни игри.
По време на „ зелената “ самодейност бяха наградени участниците в състезанието за детска рисунка на тематика „ Компостиране “, проведен в границите на дейностите по плана. В състезанието взеха присъединяване повече от 50 дребни художници на възраст от 4 до над 10 години. Техните рисунки бяха подредени в обща художествена галерия навън, а всички участници си потеглиха с атрактивни награди, направени от екологични материали - игра за умни деца „ Да пазим природата “, игра с карти „ НеСМЕТни съкровища “, сгъваема раничка и раничка за оцветяване, дървен пъзел, къщурка за птици, боички, флумастери и моливи.
Специален привет към участниците в самодейността сервираха ученици на музикалния възпитател Анета Петкова от ЦПЛР - Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР