С две разгръщащи се военни зони в Украйна и Близкия

...
С две разгръщащи се военни зони в Украйна и Близкия
Коментари Харесай

На Парижкия форум за мир Макрон призова да се борим с корените на конфликтите

С две разгръщащи се военни зони в Украйна и Близкия изток, 6-ят годишен Парижки конгрес за мир наподобява по-актуален от всеки път.

Президентът на Франция и хазаин на срещата даде ясна индикация за убежденията си.
На първо място, никой не би трябвало да избира сред битката с неравенството и отбраната на планетата, климата и биоразнообразието. Второ, пътят би трябвало да бъде определен суверенно от всяка страна. Няма модел, който да бъде универсално решение за цялата планета от Вашингтон, Брюксел, Лондон или друга столица на Севера.
Еманюел Макрон – президент на Франция

Макрон бе явен за метода за справяне с проблемите. Според него, задачата би трябвало да е да се разпознава корена на споровете и, в случай че това се случи, тогава ще бъде предотвратено възникването на нови такива. Затова, уточни френският водач, е изискал промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Председателят на Европейския съвет приветства 4-часовите паузи дневно в бойните дейности на Израел в северна Газа, само че добави, че те не са „ задоволителни “.
Вероятно това не е задоволително, само че е значима първа стъпка. Знаете, че ние призовавахме за това - Европейският съюз, дружно с останалите сътрудници за филантропични паузи, за коридори за доставка на помощи. В Париж в наличието на водачи от целия свят взехме решение да увеличим нашата филантропична помощ за хората в Газа.
Шарл Мишел – ръководител на Европейския съвет

Мишел добави, че решението с две страни ще бъде най-хубавата гаранция за сигурността на хората в Израел, в Палестинските територии и в целия район.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР