С два гола през първото полувреме Евертън откри 37-ия кръг

...
С два гола през първото полувреме Евертън откри 37-ия кръг
Коментари Харесай

Евертън съсипа Бърнли за три минути и мечтае за Европа

С два гола през първото полувреме Евертън откри 37-ия кръг с триумф вкъщи против Бърнли с 2:0. „ Карамелите” бяха по-настойчивите през първата част и стигнаха до двете попадения в рамките не едвам 180 секунди. Първо в 17-ата минута Ричарлисон нанесе яростен удар към вратата на Том Хийтън, само че топката се отклони в тялото на Бен Мий и влетя неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Бърнли.

В 20-тата пък Люка Дин насочи мощен удар от междинна отдалеченост след изчистена топка, а вратарят на Бърнли не се намеси добре и боксира едва, а кълбото бе открито от Шеймъс Колман, който от близко не можеше да сгреши.

По този метод Евертън приключи сезон 2018/19 с мачовете си вкъщи, като в последния кръг Евертън ще гостува на Тотнъм. Хората на Марко Силва са с 53 точки и са осми, на точка зад седмия Уулвърхемптън. Въпросното седмо място може да се окаже решаващо, що се отнася до класирането на заелия тази позиция отбор, защото в случай, че Манчестър Сити победи с ФА Къп на финала с Уотфорд, то седмият ще вземе последната квота, даваща право тим да играе в шампионата Лига Европа. Бърнли остана 15-и с 40 точки, като има капацитет да се свлече до 16-ата позиция във краткотрайното класиране след изиграването на този кръг, в случай че Саутхемптън завоюва против Уест Хем. В последния кръг „ виненочервените” одобряват Арсенал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР