С два гола на Алекс Беренгуер Атлетик (Билбао) победи Жирона

...
С два гола на Алекс Беренгуер Атлетик (Билбао) победи Жирона
Коментари Харесай

Атлетик Билбао нанесе трето поражение на Жирона в Примера Дивисион

С два гола на Алекс Беренгуер Атлетик (Билбао) победи Жирона с 3:2 и спря стремежа им към върха в испанската Примера дивисион. Така след всички изиграни мачове от 25-ия кръг на върха Реал (Мадрид) има 62 точки, 6 пред Жирона, за които това е трето проваляне през сезона. Баските от Атлетик (Билбао) са на 5-а позиция с 49 и единствено на 2 от Атлетико (Мадрид) пред тях, който заема и последната квота в зона Шампионска лига.

Жирона имаше серия от 15 следващи мача без проваляне до тежкото проваляне с 0:4 при визитата на Реал (Мадрид) преди девет дни. Но очевидно силите им са на изчерпване, тъй като са постигнали едвам един триумф в последните си пет мача във всички шампионати. Барселона е единствено на 2 точки от тях на 3-ото място.

На своя стадион Сан Мамес и носени от въодушевената аудитория, футболистите от Билбао започнаха устремено срещата и преобладаваха от първата до последната минута. Беренгуер откри резултата единствено след две минути игра, открадвайки топката от неприятен пас на бранителя на гостите Алейш Гарсия. Тимът на Жирона би трябвало да е благополучен от обстоятелството, че за цялото първо полувреме не позволи второ попадение след лавината от голови обстановки. Футболистите на треньора Ернесто Валверде се надпреварваха да пропущат обстановка след обстановка, в това число и необяснимия пропуск пред вратата на Иняки Уилямс в 7-ата минута.

Но Жирона удари незабавно след началото на второто полувреме, когато неуморимият украинец Виктор Циганков засече в мрежата центриране на Иван Мартин от тъча. Но Беренгуер с второто си попадение, 7 минути по-късно, още веднъж изведе домакините напред в резултата, употребявайки подаване през отбраната на Горка Гурусета.

Още 4 минути по-късно Иняки Уилямс направи 3:1. И даже можеше да повиши на 4:1 след още пет минути, само че вратарят Пауло Гасанига спря топката на голлинията с крайник. Жирона обаче откри сили да се върне в срещата четвърт час преди нейния край. Алейш Гарсия извърши свободен удар, изпращайки топката в наказателното поле, и там от близо Ерик Гарсия я вкара във вратата на Унай Симон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР