С дуалното обучение имаме шанса да възвърнем част от доверието

...
С дуалното обучение имаме шанса да възвърнем част от доверието
Коментари Харесай

Вълчев: С дуалното обучение имаме шанса да възвърнем част от доверието към професионалното образование

С дуалното образование имаме шанса да възвърнем част от доверието към професионалното обучение, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев на националното конференция " Дуалното обучение - път на опциите ", предава Българска телеграфна агенция.

Форумът се провежда от Министерството на образованието и науката и от плана за дуално образование ДОМИНО в съдействие с Представителството на Европейската комисия в България.

Трябва да използваме позитивните настройки към професионалното образование, като доверието към него е както от просветителните институции към бизнеса, по този начин и от бизнеса към просветителните институции, само че и от страна на родителите и учениците към професионалното образование, сподели министър Вълчев. Факт е, че то загуби част от репутацията си, трансформира се малко в непрестижна алтернатива, която беше оценена като незадоволително перспективна от позиция на житейските и професионалните благоприятни условия за реализация на обособеното дете, съобщи просветителният министър.

Красимир Вълчев означи също, че е реалност, че бъдещето е динамично и не се знае какви специалности ще съществуват отсега нататък, само че добави, че от ден на ден децата, които ще влязат в работната мощ през идващите десетилетия, ще се учат в придвижване и посредством работа. В този смисъл дуалното образование е този път, който ще ни помогне, даже тази основна подготвеност - да се учим непрекъснато, да подобрим в по-голяма степен. Това е подготвеност, която не можем да придобием посредством обичайните дисциплини или посредством нито един образователен предмет, сподели министър Вълчев.

Той означи, че днешната конференция е част от Европейската седмица на професионалните умения и благодари на посланиците на страните у нас, които подкрепят въвеждането на дуалното образование в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР