С доказани професионалисти от всички сфери на обществения живот, нови

...
С доказани професионалисти от всички сфери на обществения живот, нови
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе кандидатурата на Иван Портних за кмет! Вижте на кои залага за районни кметове и съветници

 С потвърдени експерти от всички сфери на публичния живот, нови лица в политиката и мощна гражданска квота ГЕРБ ще започва акцията за идните локални избори. Днес партията подаде за регистрация в Общинската изборна комисия документите на претендентите си за кмет на Община Варна, кметове на региони и кметства, както и листата си за общински съветници.

Официално беше импортирана кандидатурата на Иван Портних за кмет на Община Варна, който ще бъде и лидер на листата на ГЕРБ. Областният координатор на партията влиза още веднъж в конкуренцията след непълен и един цялостен мандат като сполучлив кмет на морската столица.

За районните кметове ГЕРБ залага на хора със сериозен административен и учредителен опит, нужен за положителното ръководство на петте региона на Варна. За кандидат-кмет на " Аспарухово " партията записва Ивайло Маринов, за " Владислав Варненчик " – Николай Костадинов, за " Младост " – Христо Христов, за " Одесос " – Георги Недев, а за " Приморски " – Петя Проданова.

" Листата за общински съветници на ГЕРБ подсигурява баланс, експертност и последователност. В нея участват уважавани експерти от всички професионални сфери – лекари, юристи, архитекти, учители, бизнесмени, добре познати лица от обществения бранш, културата, спортните среди и прочие В лицето на претендентите варненските региони са равностойно показани. Наред с досегашни общински съветници, има и нови лица в политиката, както и мощна гражданска квота ", разяснява Тодор Балабанов, сегашен ръководител на Общинския съвет и втори в листата на ГЕРБ, който внесе документите за регистрация дружно с част от претендентите.

Сред представителите на гражданската квота са доцент доктор Калин Михов, шеф на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна, ръководител на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология, юрист Бранимир Балачев – ръководител на варненското сдружение на Съюза на юристите в България, шефът на СУ " Св. Климент Охридски " Петко Петков, Деян Пейчев – търговски и IT управител, който работи с огромни интернационалните компании, инвестиращи във Варна и района, деен представител на Международната младежка камара. Сред претендентите от гражданската квота са и Кристиян Димитров, който оглавява общинската дирекция " Спорт ", и Таня Василева, която управлява дирекция " Социални действия " в община Варна.

Трета в листата на ГЕРБ е доктор Лидия Маринова – педиатър, притежател на премията " Златна ябълка " на Националната мрежа за децата, специалист в комисията за деца с хронични болести и със специфични просветителни потребности, който от години работи и с неправителствени организации в региона на опазването на здравето и обществените действия.

В началото на листата са и университетският учител доцент Антоанета Цветкова, предприемачът Мартин Андонов, Марица Гърдева, маркетинг управител и доскорошен ръководител на групата на ГЕРБ в Общински съвет. Сред претендентите на ГЕРБ са и Минко Христов, изпълнителен шеф на Двореца на културата и спорта, Даниела Димова, шеф на Театрално-музикален продуцентски център – Варна, Жечка Георгиева, шеф на Варненската комерсиална гимназия " Георги Стойков Раковски ", архитектите Стоян Петков, Жасмина Жекова и Йордан Павлов, сполучливи хора от бизнеса като Мартин Байчев, Николай Георгиев, Стоян Попов, Калин Калевски, юристите Тодор Балабанов, Юлияна Боева и Людмила Колева, Радостин Димитров - европейски и вицесветовен първенец по щанги, треньор и президент на състезателен клуб по повдигане на тежести, Диян Демиров - ръководител на варненската организация на хората с повреден слух.

За кметове на варненските села ГЕРБ записва Николай Йорданов – за с. Звездица, Гергана Петкова – за с. Казашко, Марияна Полихронова – за с. Константиново, Демир Георгиев – за с. Тополи.

Целият лист с претендентите в листата за общински съветници:

1. Иван Портних – управител

2. Тодор Балабанов – юрист

3. Лидия Маринова – доктор

4. Калин Михов – доктор

5. Бранимир Балачев – юрист

6. Петко Петков – преподавател

7. Антоанета Цветкова – академични учител

8. Мартин Андонов – бизнесмен

9. Деян Пейчев – търговски и IT управител

10. Марица Гърдева – маркетинг управител

11. Йордан Павлов – проектант

12. Минко Христов – икономист

13. Юлияна Боева – юрист

14. Мартин Байчев – бизнесмен

15. Таня Василева – управител обществени действия

16. Кристиан Димитров – състезателен управител

17. Николай Георгиев – ветеринарен доктор

18. Станислав Иванов – управител

19. Людмила Колева – юрист

20. Милена Димова – правист

21. Йорданка Проданова – правист

22. Стоян Попов – бизнесмен

23. Николай Малев – икономист

24. Даниела Иванова - Димова – управител

25. Стоян Петков – проектант

26. Жечка Георгиева – преподавател

27. Крум Крумов – бизнесмен

28. Николай Няголов – правист

29. Радостин Димитров – треньор

30. Калин Калевски – бизнесмен

31. Жасмина Жекова – проектант

32. Димитър Димитров – инженер

33. Станислав Йорданов – инженер

34. Недялка Василева – машинен механик

35. Кирил Пенев – инженер

36. Николина Асенова - Шитова – юрист

37. Ивайло Маринов – възпитател

38. Христо Христов – правист

39. Евгени Дянков – финансист

40. Георги Недев – икономист

41. Петя Проданова – машинен инженер

42. Николай Костадинов – правист

43. Борислав Нанков – икономист

44. Кристиан Ганчев – управител

45. Пейчо Бюлбюлев – икономист

46. Жельо Алексиев – инженер

47. Антон Любенов – бизнесмен

48. Диян Демиров – бизнесмен

49. Тодор Арабаджиев – възпитател

50. Бранимир Георгиев – икономист

51. Невена Иванова – юрист
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР