С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна

...
С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна
Коментари Харесай

Зоран Заев: Нашите народи поставиха миналото като основа за бъдещето

С Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република Северна Македония и Република България показахме, че там, където има политическа воля и предпочитание за прогрес, откритите въпроси елементарно се вземат решение.
Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев по време на честванията по случай 11-ата годишнина от основаването на Българския културен клуб в Македония.

Той означи, че двете страни направиха историческа стъпка напред, съобщи Българска национална телевизия.

" Ние поставихме предишното като основа на бъдещето. С контракта избрахме дружно да попречим на недоброжелателната агитация, в случай че се появи вътре в страните ни, дружно да бъдем против речта на омразата и дружно да победим национализма ", акцентира Заев.

По думите му, другарството в никакъв случай не е било по-голямо и непрестанно пораства и се ускорява, основани са мощни принадлежности за превъзмогване на недоразуменията и създаване на непрекъснато съюзничество и превъзмогване на недоразуменията.

По мотив на годишнината на Българския културен клуб Заев означи, че за построяването и поддържането на трайното другарство значима роля имат и гражданските организации в двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР