С до 15 млн. евро държавата може да дофинансира разпространението

...
С до 15 млн. евро държавата може да дофинансира разпространението
Коментари Харесай

Държавната помощ за продажба на вестници може да е до 15 млн. евро

С до 15 млн. евро страната може да дофинансира разпространяването на печатни издания годишно, без да желае позволение за държавна помощ от Европейската комисия. Сумата обаче ще е по-малка, заяви министърът на превоза Росен Желязков пред Българска национална телевизия, без да конкретизира. По думите му сметките ще са ясни до месец-два, когато се видят потоците на доходи и разноски.

От 1 март държавната компания " Български пощи " пое разпространяването на печатни издания с решение на държавното управление.Това стана откакто комерсиалната верига " Лафка ", свързвана с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, затвори обектите си в страната.

" Считано от 1 март " Български пощи " се оказаха единственият народен дистрибутор и превозвач на периодика... Причините са без значение, значим е фактът и резултатът от това...Първите два дни вървят умерено, обикновено. Няма дефицит на печатни издания ", сподели Росен Желязков.

От понеделник националното разпространяване на периодически издания се прави от " Български пощи " в партньорство с районни дистрибутори, които са към 40, сподели транспортният министър.

Миналата седмица, преди държавното управление да вземе решението, той е имал среща с издателите. На нея им обяснил, че желанието на страната е в две направления. Първо - да няма стрес в този преход (от частен към държавен монопол в разпространяването на печата- бел. ред.), второ - да се намерят насърчителните детайли, които да подкрепят активността по издаване на печатни издания и опцията да доближат до читателите, сподели Желязков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР