С десет минути аплодисменти и повторение на финала приключи балетът

...
С десет минути аплодисменти и повторение на финала приключи балетът
Коментари Харесай

Дълги аплодисменти за балета „Гето“ на „Люляковите музикални вечери “ в Ловеч 

С 10 минути овации и повтаряне на финала завърши балетът „ Гето “ на Държавната опера – Стара Загора, с който стартираха на 10 май „ Люляковитемузикални вечери 2022 “ в Ловеч. Ансамбълът на хореографа Марио Пиаца покори публиката със своята естетика и сила и завладяващи реализатори. С това беше даден мощен старт на обичайните за Ловеч музикални пиршества, които следващата година ще отбележат своята 90-годишна история.

Този факт заяви от сцената на Драматичен спектакъл –Ловеч кметът Корнелия Маринова, която откри събитието.Тя напомни, че музикалната си популярност Ловеч дължи на дълга редица наши неповторими дейци, композитори, учители по музика, актьори и самодейци.

„ Тази година музикалните вечери минават под знака на възраждането и нормализирането “, сподели Корнелия Маринова, след което получи приветствен адрес от гастролиращите актьори.

От своята страна Община Ловеч след края на балета сервира кошница с цветя.

На 11 май от 18:30 ч. „ Люлякови музикални вечери “ не престават с „ Живот като на кино “. Това е концерт-спектакъл на Милица Гладнишка, Васил Спасов и „ Михаил Йосифов секстет “, който ще е на сцената на пл. „ Екзарх Йосиф I “.

На 12 май (четвъртък) от 19:00 ч. в театъра Държавнатаопера на Варна показва „ Парижката Света Богородица “ по музика на Р. Кочанте.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР