С частичната мобилизация и с референдумите войната навлиза в третия

...
С частичната мобилизация и с референдумите войната навлиза в третия
Коментари Харесай

Румен Лазаров от съюз Атлантик: Възможно е Русия да използва форма на тактическо ядрено оръжие

" С частичната готовност и с референдумите войната навлиза в третия си стадий, който обаче е на ескалация. Владимир Путин е човек, който не обича да губи и е решен да стигне до някакъв сполучлив край ".

Това сподели пред БНР офицерът от запаса Румен Лазаров, член на Съюза на офицерите от запаса " Атлантик ".

И добави, че колкото по-голям триумф имат контраофанзивите на украинската войска, толкоз повече се усилва рискът от приложимост на форма на тактическо нуклеарно оръжие, което да обърне хода на войната.

" Артикулирането е опасност, само че и анонс. Нарушено е табу - 80 години нито един от водачите на страна, която има такова оръжие, не е отправял такава опасност. Това е рисково. Използването на такова оръжие на тактическо равнище е рисков казус. Целият свят би трябвало да даде изострен отговор на такава опасност, " разяснява той.

В предаването " Хоризонт за вас " Лазаров разясни, че потреблението на тактическо нуклеарно оръжие може да е ориентирано против войскови елементи в региона на военните дейности, само че не е изключено да се употребява и против кротичък град.

" Това би било отваряне на кутията на Пандора. Не мога да си показва свят, в който ще имаме зони, осеяни с нуклеарно замърсяване от вида на Чернобил. В подобен спор ще има и трансгранично радиационно замърсяване, " изрази паниките си офицерът от запаса.

Според него има два пътя на привършване на спора от страна на Русия - замяна на настоящето управление на страната или усилване на митингите.

Той е безапелационен, че за България няма директна опасност, само че:

" Главната опасност е петата колона и прекомерно нереалистичните проруски настроения, които се показват в България, а това е срещу националните ползи и нашата национална сигурност ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР