С болка научихме за трагичния инцидент в гр. Белград, при

...
С болка научихме за трагичния инцидент в гр. Белград, при
Коментари Харесай

Неофит изпрати до Сръбския патриарх Порфирий съболезнователен адрес за трагичния инцидент в Белград

С болежка научихме за трагичния случай в гр. Белград, при който възпитаник невъзмутимо протяга ръка и посредством огнестрелно оръжие лиши живота на свои съученици и учители. Голяма е тъгата ни от случилото се, се отбелязва в съболезнователния адрес на патриарх Неофит, оповестено на уеб страницата на Светия синод на Българската православна черква.  

 

Трагичният случай още веднъж ни напомня, че най-сигурното е единствено и само Господ Иисус Христос, Който “е същият през вчерашния ден, и през днешния ден, и вовеки ” (Евр. 13:8), написа патриарх Неофит. Той добавя, че всекидневно сме очевидци на нечувани похищения и лишаване на най-висшето дарование от Твореца – човешкия живот. Все повече млади индивиди протягат ръка на своя и лишават живота на други, като правят най-тежкия грях по отношение на индивида – лишават дарувания му от Създателя живот.

 

Отправяме откровени молебствия към Възкръсналия Господ и наш Изкупител Иисус Христос да упокои душите на починалите в кървавата покруса, като ги одобри в Божествените Си прегръдки и настани в Царството небесно.

 

За фамилиите на починалите изпросваме сили в превъзмогването на скръбта, а на ранените – скорошно излекуване, написа в съболезнователния адрес. 

 

Патриарх Неофит пожелава безконечна и блажена да пребъде паметта на починалите. И се обръща към Сръбския патриарх Порфирий с братска любов във Възкръсналия Господ и Спасител.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР