С богатство от 100 милиарда долара зад гърба си основателят

...
С богатство от 100 милиарда долара зад гърба си основателят
Коментари Харесай

Най-важната инвестиция от $10 милиарда в живота на Бил Гейтс

С благосъстояние от 100 милиарда $ зад тила си създателят на Microsoft Бил Гейтс разполага с голямо количество от средства, с които би трябвало да реши какво да прави. Кое обаче е най-хубавото влагане в неговия живот до момента?

Тази седмица в есе, оповестено от The Wall Street Journal, той показва коя е най-важната инвестиция за него. Гейтс показва, че това са 10 милиарда $, които той е вложил в три начинания посредством фондацията Bill & Melinda Gates Foundation, основана от него и брачната половинка му.

Въпросната инвестиция е била разпределена в три разнообразни организации, които развиват активност за възстановяване на достъпа до ваксини и лекарства на хора в потребност по целия свят.

Гейтс показва, че вложените 10 милиарда $ в Gavi, the Vaccine Alliance, Global Fund и Global Polio Eradication Initiative, които оказват помощ за доставките на медикаменти в разрастващите се страни, са били най-удовлетворяващите за него. Причината, която показва той е, че те са били напълно сполучливи.

" Технологиите са бизнес, който минава от взрив в срив или най-вече в срив. Винаги съм предполагал, че 10% от моите вложения в технологиите ще съумеят и то съществено. Останалите 90% обаче чакам да се провалят ", показва Гейтс, представен от CNBC.

" Когато направих смяната от първата ми кариера в Microsoft към втората ми такава, обвързвана с филантропията, не смятах, че равнището на сполучливи вложения може да се промени толкоз... Смятах, че откриването на нови ваксини може да е също толкоз мъчно, колкото и основаването на идващия софтуерен еднорог. Оказа се обаче, че при тях е доста по-трудно ", добавя той.

Все отново един от най-богатите хора в света изяснява, че вложението от 10 милиарда $ в посочените три организации са се трансформирали в обществени и стопански изгоди, изчислявани на 200 милиарда $ съгласно Copenhagen Consensus Center. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР