С богато културно и историческо наследство и поглед към бъдещето

...
С богато културно и историческо наследство и поглед към бъдещето
Коментари Харесай

Пловдив и Матера отбелязват 2019 г. като европейски столици на културата

С богато културно и историческо завещание и взор към бъдещето Пловдив и италианският град Матера означават 2019 година като европейски столици на културата, заяви пресцентърът на Европейския парламент /ЕП/.

Пресцентърът прецизира, че Пловдив е първият български град, избран за европейска столица на културата. В рамките на 2019 година са планувани над 300 планове и съвсем 500 събития в разнообразни точки на града. Евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП) чака над два милиона души да посетят Пловдив през годината.

Мотото на програмата на Пловдив за 2019 година е "Заедно ", осведоми преслужбата на Екологичен потенциал.

Програмата включва четири тематични платформи. Първата от тях е отдадена на интеграцията на етноси и малцинства и ще премине под надпис "Сливане ". Втората планува планове за преосмисляне и възкръсване на забравени градски пространства, обединени под мотото - "Трансформиране ". Третата платформа е "Възраждане " и е отдадена на вдъхването на нов живот на историческото завещание и разширението до момента с културата. Последната платформа - "Релаксиране " сплотява напъните за поощряване устойчивия и екологичен метод на живот.

Матера е град с 60 000 поданици в южна Италия. Той е прочут с историческите си каменни жилища, избрани за обект на международното завещание на ЮНЕСКО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР