С бежанския поток от Украйна е възможно в страната да

...
С бежанския поток от Украйна е възможно в страната да
Коментари Харесай

Още дронове, КПП-та от ново поколение и кораб за брегова охрана са заложени в националния план за границите

С бежанския поток от Украйна е допустимо в страната да влязат престъпно проявени или свързани с терористични групировки лица, се акцентира в Националния проект

Разкриване на нови гранични пунктове, транспортен съд за бреговата защита, дронове и поддръжка на хеликоптери – това са част от заложените действия по Националния проект за развиване на качествата, за ръководство на границите и за връщане на незаконно пребиваващите жители от трети страни, оповестява Правителствената осведомителна работа.

Предвижда се замяна на съществуващите кабини за осъществяване на гранични инспекции с нови, в които да се обособи място за снемане на биометрични данни на лица.

Също по този начин ще бъдат доставени средства за инспекция на укрити лица, цифрови фотоапарати, криминалистически куфари и микроскопи.

Планът, който е признат на 24 ноември от Министерския съвет, залага развиване и въвеждане на техническите средства до декември месец тази година.

Човешките запаси

Документът обръща внимание на повишение на потенциала на човешките запаси и връщането на жителите на трети страни. Ще се проведат състезания за чиновници и за специалисти в региона на връщането.

Съществуващият потенциал ще се усили, като се ускори съдействие със прилежащи страни и Frontex - Европейската организация за гранична и брегова защита.

Страната ще взе участие в взаимни интервенции, ще обменя информация през системата EUROSUR и ще има добре открити функционални съглашения за реадмисия.

Възможните сюжети

Експертите, изготвили проекта, начертават три съществени сюжета към обстановката по границата ни с Турция. Според базовия южната ни съседка би предоставила поданство на 200 хиляди високо квалифицирани мигранти от Сирия, а за останалите възнамерява връщане в следената от Турция линия.

Голям брой сирийци нямат интерес да се върнат във към момента разрушената Сирия, където има капацитет за бъдещи детонации и принуждение. Това ги трансформира в евентуални незаконни мигранти, които търсят способи да изоставен Турция и да продължат пътя си към страните от Западна Европа.

Песимистичният сюжет планува Турция да спре осъществяването на подписаните договорености в Европейски Съюз. Риск пред сигурността се явява коридорът към Европейския съюз през Западните Балкани.

През идващите години страната ще реализира съгласуваност в осведомителна система за задачите на ръководството на границите, миграцията и правоприлагането. Това ще включва въвеждането в деяние на няколко системи като тази за влизане или излизане (EES) и Европейската система за информация и позволение за пътешестване (ETIAS), която ще разреши на чиновниците да имат достъп до данни за престъпната история на хора, които са обект на интернационално търсене или сигнали.

Може да се чака, че съдействието с армията ще играе все по-голяма роля в сигурността по външните граници на Европейски Съюз, както и за подкрепяне на напъните на правоприлагащите органи за поддържане на публичния ред по границата или на Граничен контролно-пропусквателен пункт, се показва още в документа.

Ситуация по границите на страната, в следствие от войни и спорове

Съществува действителна опасност с бежанския поток от Украйна в страната да влязат престъпно проявени или свързани с терористични групировки лица, се акцентира в документа.

Вече са открити и случаи, при които украински жители от мъжки пол правят действия, свързани с подкрепяне вторичните придвижвания на противозаконни мигранти, без явна връзка с военните дейности в Украйна. Проблем се явява политическата обстановка в доста страни.

Авторитарните режими, разрастващи се в области като Сахел, Магреб, Близкия изток, Централна Азия и покрай източните граници на Европейски Съюз, не извършват минималните стандарти за правата на индивида. Поради това се основава неспособност на страните от Европейския съюз да връщат мигрантите от страните им на генезис.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР