С българския документален филм Русенска кървава сватба ще бъде открит

...
С българския документален филм Русенска кървава сватба ще бъде открит
Коментари Харесай

Русенска кървава сватба открива нов филмов фестивал DOCK

С българския документален филм " Русенска кървава женитба " ще бъде открит довечера в Бургас първият Международен кино фестивал за историческо писмено кино - DOCK. Събитието е от 19.00 часа в експозиционния център " Флора ". Филмът е на режисьора Стефан Командарев от 2010 година. Това заяви на конференция през днешния ден създателят на фестивала Петър Стоянович.

Фестивалът включва спортна стратегия на филми, направени през последните две години. Девет заглавия ще се състезават в конкурсната стратегия, която ще се организира в експозиционния център " Флора ". Втората част ще бъде отдадена на навършването на 100 години от Първата международна война и ще бъде в културния център " Морско казино ". Ще има и три прожекции на одобрени интернационалните класики на документалното кино на открита сцена " Охлюва ", осведоми Петър Стоянович.

По време на фестивала в Бургас ще могат да се видят неповторими заглавия и лауреати на най-престижните кинофестивали в света - претенденти за Оскар, участници в Кан, Берлин, Венеция, Амстердам и други Филмите ще бъдат оценени от интернационално жури отпред със международно приетия кинокритик проф. Владимир Игнатовски, кино операторът Торстен Липсток, режисьорът и продуцент проф. Марин Марчевски. Членове на журито са още филмовия продуцент Мартичка Божилова и Зоран Хамович. Наградата ще бъде връчена на 22 септември, Деня на Независимостта на България.

Филмите-финалисти, които ще вземат участие в конкурсната стратегия са " Ходейки по водата " /Италия/, " Шестима музиканти на фона на града " /Русия, Армения/, " Червената душа " /Холандия/, " Съветски хипита ", копродукция сред Естония, Германия и Финландия, " Момичетата на златна зора " /Норвегия/, " Червено, прекомерно алено " /България, Франция/, " Другата страна на всичко " /Сърбия, Франция/, " Новият ни президент " /САЩ, Русия/, " Жертва на пешки " /България/.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР