С ъздаването на военна база на Косовските сили за сигурност

...
С ъздаването на военна база на Косовските сили за сигурност
Коментари Харесай

Шешел: Сръбската армия трябва да е готова за бърза намеса в Косово

С ъздаването на военна база на Косовските сили за сигурност (КСС) в южната част на Митровица може да съставлява опасност за сърбите, живеещи в най-младата страна на Балканите. Ето за какво сръбската войска би трябвало да бъде подготвена за бърза военна интервенция в Косово. Това акцентира водачът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел в изявление за телезивия.

„ Трябва да бъдем доста деликатни .

Нашата войска би трябвало да е подготвена при положение, че опасността стане действителна, с цел да можем да се намесим с неотложен резултат.

Това е доста значима стратегическа позиция и цялата северна част на Косово може да бъде следена с добра артилерия от там. Това също е рисково, защото според Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации албанците (т.е.косоварите – бел. р.)

нямат право да имат военни бази ”,

разяснява Шешел.

Миналата седмица стана ясно, че Община Южна Митровица към този момент е одобрила решение за прекачване на имот на КСС, на който ще бъде издигната най-голямата военна база в страната. Съобщава се, че на мястото, наречено връх Чернуша, ще бъде издигнат най-големият боен лагер, който с изключение на от КСС ще бъде употребен и от страни на НАТО, служещи в мироопазващата задача КФОР.

Кметът на Южна Митровица Аджим Бахтири разясни, че земята, предадена на КСС, възлиза на 191 хектара и ще служи на всички жители, без значение от техния генезис.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР