С Австрия винаги сме си помагали, много европейски решения сме

...
С Австрия винаги сме си помагали, много европейски решения сме
Коментари Харесай

С Австрия винаги сме си помагали и заедно сме взели много решения

" С Австрия постоянно сме си помагали, доста европейски решения сме взели дружно. А прозрачността в България е довела най-големите австрийски компании, те вложиха в стратегически сфери и то милиарди. Днес те развиват добър бизнес у нас. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с австрийския канцлер Себастиан Курц. Двамата водачи разговаряха във Виена след извършената работната среща за справедливото систематизиране на имунизациите в Европейския съюз заедно с министър председателите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия – Андрей Пленкович.

Австрийският канцлер Себастиан Курц изрече признателност към премиера Борисов за извънредно положителната взаимна работа. " Радвам се, че съдействието сред България и Австрия е толкоз положително, че ние можем, както и през днешния ден показахме, да работим по общите цели за нашите две страни ", акцентира Курц.

Борисов бе безапелационен, че запазването на единството на Европейски Съюз в пандемията е належащо повече от всеки път, а имунизацията против COVID-19 е преломен миг в общата битка против новия вирус. Министър-председателят акцентира, че е от извънредно значение държавите-членки на Европейски Съюз да получават декларираните количества ваксини против COVID-19 по едно и също време и въз основа на % на популацията на всяка страна членка. " Само по този метод ще се реализира едновременен за целия Европейски съюз групов имунитет ", добави той.

Борисов даде висока оценка на двустранното съдействие по време на рецесията, породена от COVID-19. 10 000 защитни дрехи за медицински служащи, създадени от български компании, бяха доставени на Австрийския червен кръст през април 2020 година, посочи министър председателят.

В пандемията и България, и Австрия застанаха зад общата позиция, че единствено основан на солидарността европейски метод може да се оправи с последствията от COVID-19. " Работихме интензивно с австрийските управляващи по време на тази рецесия и сме уверени в потребността от в допълнение подсилване на политиките на Европейски Съюз, адресирани към по-ефективно справяне с провокациите като икономическите последици от пандемията ", означи министър-председателят.

Той уточни, че за България Австрия е стратегически сътрудник, приближен съдружник и дълготраен другар. А сред двете страни съществуват положителни работни връзки в региона на полицейското съдействие, контрола на границите, търговията, превоза и в доста други сфери от общ интерес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР