С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 99-та годишнина

...
С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 99-та годишнина
Коментари Харесай

Икономическият университет чества 99 години

С академично празненство и връчване награди бе маркирана 99-та годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо учебно заведение в страната участваха кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, кап. I сан Камен Кукуров – шеф на щаба на Военноморски сили, Лилия Христова – шеф на дирекция „ Образование и юношески действия ", представители на Общински съвет – Варна, на Варненската и Великопреславка митрополия, някогашни ректори на университета, преподаватели, студенти.

„ В навечерието на 100-годишнината на висшето образователно заведение употребявам случая да изкажа признателност персонално на ректора - проф. Пламен Илиев, и на академичното управление, за професионализма и всеотдайността, с които утвърждават имиджа на Икономическия университет, само че и на Варна - като водещ учебен център в народен мащаб и в европейското просветително пространство. Доказателство за това са чудесно квалифицираните фрагменти, които намират сполучлива реализация и са търсени от наши и непознати вложители. Последен образец за това е решението на компанията Coca-Cola да открият офис, който ще обслужва Източна Европа, точно тук във Варна. Основен мотив на вложителите бе съществуването на младежи в града, които получават качествена подготовка в Икономическия университет! В навечерието на 24-ти май искам на всички здраве, нови провокации и триумфи! ", съобщи кметът Иван Портних.

Той напомни положителното партньорство сред вуза и Община Варна в общата идея " Варна - град на знанието ", като акцентира, че са впечатляващи напъните, които университетът поставя за гъвкаво адаптиране на образователните стратегии по отношение на условията на бизнеса и пазара на труда. Кметът поздрави управлението за духовното пространство в университета, обогатено с новото пано на Стоимен Стоилов. Ректорът на образователното заведение проф. Пламен Илиев връчи премията „ Студент на годината 2018 “ на Михаил Димитров, компетентност „ Финанси “, Александра Колева – ОКС „ Магистър “ и Боряна Пращилова - от Колежа по туризъм. Всички зам.-ректори и декани на факултети получиха статуетки в символ на благодарност за положителната взаимна работа от проф. Илиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР