С 85% е намалял трафикът на самолети в небето над

...
С 85% е намалял трафикът на самолети в небето над
Коментари Харесай

С 85% е намалял трафикът на самолети над България

С 85% е намалял трафикът на самолети в небето над България. Това заяви изпълнителният шеф на държавното дружество Ръководство въздушно придвижване Георги Пеев. Около 300 самолета прелитат във въздушното ни пространство, а на летище София дневно кацат и излизат към 50 самолета. Основно летят “България ер ", “Уиз еър ", карго самолети. Има и американски полети, които кацат в София за зареждане с гориво и кетъринг на път към страни в Близкия изток и Афганистан. На другите интернационалните летища, с изключение на Варна, няма трафик. Сривът стартира през март с ковид, когато се регистрират общо 38,16% по-малко самолети, излиза наяве от оповестения доклад на предприятието.

Спадът на прелитащите самолети е 38,69 на 100, на кацащите и излитащите от български летища е 30,22, а при вътрешните полети – 46,48%. Сравнението е със същия месец на 2019 година Наченки на спад обаче е имало още през февруари.

Приходите за трите месеца от началото на годината са 49,4 млн. лева при 51,62 млн. за същия интервал на предходната година. Печалбата обаче е 4 млн. лева при 2,58 млн. за 2019 година От доклада се вижда, че са понижени разноските от 48,74 млн. на 44,96 млн. лева При обстановката със мощно редуцирания трафик Пеев споделя, че чака решението на Брюксел, по какъв начин ще се излиза от рецесията във ръководенето на полети. Още повече че до октомври има пролонгация за аеронавигационните такси, с цел да се помогне на самолетните компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР