С 82% се е увеличил броят на чуждестранните туристи в

...
С 82% се е увеличил броят на чуждестранните туристи в
Коментари Харесай

Двойно увеличение на чуждестранните туристи в София

С 82% се е нараснал броят на задграничните туристи в София за последните 10 години. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС.

Фандъкова взе участие в Шестата годишна среща на Националния ръб за туризъм (НБТ), на тематика: „ 2019 – година на вътрешния туризъм, вложенията и нововъведенията “, провеждаща се в София. В изявлението си тя означи, че столицата ни се развива стабилно като туристическа дестинация с ясна визия. „ София не е единствено административният център на България, София е млада столица, само че и античен град с хилядолетна история. По своята история тя се подрежда наедно с античните европейски столици Рим и Атина, туристите виждат това “, съобщи градоначалникът.

Тя означи, че София има голям капацитет и в развиването си като дестинация за конгресен туризъм, както и за туризъм през уикенда, за което благоприятстват също и нискотарифните полети от доста европейски столици.

Най-много туристи у нас идват от Германия, Англия, Израел, Франция и други. Според данните за първи път предходната година броят на туристите, посетили столицата ни, надвишава броя на жителите на града, а предпоставките за това са доста – преференциални полети, наличен престой, добра кухня, забавна културна стратегия и други. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР