С 8 гласа „за“, два гласа „въздържали се“ и два

...
С 8 гласа „за“, два гласа „въздържали се“ и два
Коментари Харесай

"Грешка върху грешка": Няма да пипат тока, парното и водата до края на март

С 8 гласа „ за “, два гласа „ въздържали се “ и два гласа " срещу " краткотрайната комисия по въпросите на енергийната рецесия в Народното събрание одобри да видоизмени наложения през днешния ден мораториум върху цените на тока, парното и газа.

Очаква се решението да бъде прегледано на следващия ден в пленарна зала и да има непосредствена мощ. По-рано през днешния ден депутатите одобриха решение, с което постановиха мораториум върху цените на електрическата енергия, отоплението и ВиК услугите.

В гласувания вид мораториумът върху дейностите на Комисията за енергийно и водно контролиране трябваше да стартира от 1 януари. Това щеше да сътвори проблеми, тъй като още през днешния ден КЕВР разглеждаше покачването на тока с над 11% и на парното с над 12% и можеше да ги одобри.

Заседанието на регулатора даже беше почнало, само че след узнаване на новината от Народно събрание то бе прекъснато.

Народните представители от комисията записаха в новото проекторешение, че КЕВР няма да може да дефинира нови цени за бита до 31 март тази година.

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков дефинира протичащото се в последните часове като „ радостна, жизнерадостна безредица " и че сега с разнообразни дейности на новата власт се натрупат „ неточност върху неточност “.

Какво значи това?

Ако бъде признато проекторешението, гласувано от комисията във вторник, това значи, че цената на тока, парното и газа няма да се трансформира до края на зимата за семействата. Текстът би трябвало да бъде гласуван и от пленарна зала, с цел да влезе в действие.

Депутатите показаха, че с спомагателни законови промени ще подхващат дейности за стабилизиране на бранш енергетика и ВиК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР