С 60 сантиметра бюлетина ще гласуваме на парламентарните избори на

...
С 60 сантиметра бюлетина ще гласуваме на парламентарните избори на
Коментари Харесай

С 60-сантиметрова бюлетина гласуваме на изборите, само в един град ще бъде по-дълга

 С 60 сантиметра бюлетина ще гласуваме на парламентарните избори на 4 април. По-дълга ще е единствено в Благоевград, където има един самостоятелен претендент. Централната изборна комисия е утвърдила типа на изборните бумаги и те са предадени за печатане. Това стана ясно на брифинг на ЦИК.

" Няма нищо извънредно в бюлетината, евентуално скоро ще ви бъде показана ", сподели Димитър Димитров, член и представител на ЦИК.

В лечебните заведения ще има два типа секции, едните за стационарно болните, а другите - за хората с коронавирусна зараза, изясни Таня Цанева, член и представител на Централната изборна комисия.

ЦИК продължава да записва редица цивилен организации като наблюдаващи, социологически организации за правене на екзитпол, както и контракти за медийни пакети. От 22 партии, регистрирани за изборите, право на медийни пакети имат 21. Право на медийни пакети имат и осемте обединения и един предприемчив комитет, които се явяват на изборите, съобщи още Българска телеграфна агенция.

В момента тече и узаконяването на машините за гласоподаване. До десетина дни ще има финален отчет на институциите, заети с този развой, сподели още Димитър Димитров.

Общ брой на секциите в чужбина към момента няма, това се дефинира сега.

В момента върви и имунизацията на членовете на СИК и всеки, който е поискал, е получил ваксина, сподели Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР