С 40-и мач помежду си двамата най-успешни тенисисти в историята

...
С 40-и мач помежду си двамата най-успешни тенисисти в историята
Коментари Харесай

Федерер и Надал подновяват титаничното си съперничество с полуфинал на "Уимбълдън"

С 40-и мач между тях двамата най-успешни тенисисти в историята на Големия шлем Роджър Федерер и Рафаел Надал възобновяват своето съревнование. Носителите на общо 38 шампионата от Шлема се изправят един против различен в колосален конфликт от полуфиналите на " Уимбълдън ", 11 години по-късно след именития им край.

Двамата не са играли на трева точно, откогато Надал отхвърли Федерер в петсетов трилър, с цел да грабне своята първа корона на " Уимбълдън ".

" Да се изправиш против най-хубавия състезател в историята на тази настилка е огромно тестване. Наясно съм, че би трябвало да покажа най-хубавото от себе си, с цел да имам късмет и да стигна до край. Да играя против Роджър на този корт 11 години по-късно значи доста за мен, а сигурно и за него ", сподели Надал преди срещата.

Испанецът се намира в отлична форма, като загуби единствено един сет по пътя към полуфиналите. Това се случи във втория кръг в мача му против Ник Кириос. Последният път, в който Надал беше с сходни индикатори на " Уимбълдън " е точно 2008 година, когато завоюва купата.

След сложния мач с Кириос поставеният под №3 в Лондон подвигна оборотите. В последните си три мача Надал записа впечатляващите 109 уинъра при едвам 34 непредизвикани неточности.

Federer vs Nadal. They meet again... #Wimbledon | @rogerfederer | @RafaelNadalpic.twitter.com/pvNBZbAfV7
— Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2019

При днешния конфликт психическото преимущество също ще бъде на страната на испанеца. Той завоюва последния мач посред им, като в полуфиналите на " Ролан Гарос " отхвърли Маестрото с 6:3, 6:4, 6:2 по пътя към 12-ата си Купа на мускетарите. Преди това Федерер беше в серия от пет следващи триумфа над Надал от 2015 година насам.

Общият баланс в мачовете сред двамата най-успешни играчи е 24:15 за испанеца. В мачове от Шлема е 10:3 за Надал.

" Не мисля, че това има огромно значение. По-важно е по какъв начин сме играли до момента на шампионата, какво съм посочил аз и какво той. Рафа е доста рисков състезател, който може да печели на всяка настилка, той в никакъв случай не е бил просто експерт на клей ", сподели Федерер.

Маестрото загуби единствено два сета дотук в шампионата, като това се случи на старта, както и в последния му мач с Кей Нишикори. Швейцарецът, който преследва девета купа в Лондон, има 206 уинъра в миналите си пет срещи в конкуренцията. С триумфа над Нишикори Федерер стана първият състезател със 100 победи в един от шампионатите от Шлема.

Първият мач сред Федерер и Надал беше преди 15 години, а в този момент двамата не престават да демонстрират високо равнище. " Много хора бяха отписали Рафа още през 2008 година, както мен през 2009-а, само че ние още сме тук. Винаги е доста вълнуващо да съм на корта против него. Възможностите ни в последните години са по-малко, само че това прави мачовете още по-специални ", добави Федерер.

Срещата сред двамата е втора в програмата за деня. В 15 часа българско време на централния корт излизат Новак Джокович и Роберто Баутиста Агут в другия полуфинал. Мачовете от " Уимбълдън " се излъчват по Евроспорт 2 в България.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (546)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР