С 4.3% е намаляла търговията на дребно с фармацевтични и

...
С 4.3% е намаляла търговията на дребно с фармацевтични и
Коментари Харесай

С 4,3% е намалял оборотът на фармацевтични и медицински стоки през февруари

С 4.3% е намаляла търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули, козметика и тоалетни такъми през за февруари 2023 година по отношение на януари, демонстрират данните на Национален статистически институт.

Общо за месеца е регистрирано намаляване на оборота по отношение на предходния месец в търговията на дребно с нехранителни артикули – с 1.8%, до момента в който при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали, както и при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения се следи нарастване надлежно с 1.2 и с 0.7%.

През февруари 2023 година в съпоставяне със същия месец на 2022 година се следи повишаване на оборота във всички огромни групи като се изключи търговията на дребно с компютърна и информационна техника и други потребителски артикули, където има понижение със 7.0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули, козметика и тоалетни такъми - с 4.2%.

Данните на Национален статистически институт демонстрират, че оборотите с фармацевтични и медицински артикули, козметика и тоалетни такъми понижават от септември месец 2022 година През септември понижението е било с 5,5%, през октомври - с 9%, през ноември – с 6,1%, през декември с 6,4%, а през януари с 1,6%.

За сметка на това нараства производството на лекарствени субстанции и артикули, като през декември 2022 година то е с растеж 23,8% по отношение на предходния месец, през януари 2023 година има понижение от 13%, а през февруари още веднъж растеж от 5,4%.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР