С 39 гласа За“ общинските съветници одобриха Бюджет 2021 г.

...
С 39 гласа За“ общинските съветници одобриха Бюджет 2021 г.
Коментари Харесай

Над 70 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора

С 39 гласа „ За “ общинските съветници утвърдиха Бюджет 2021 година на Община Стара Загора по време на днешното постоянно съвещание на Общинския съвет. По-малко от час продължиха дебатите преди приемането на най-важния финансов документ на Общината за годината Макрорамката му е 180 628 775 лв.. В тези средства са включени дотацията за делегирани от страната действия и лични доходи, действия, финансирани с общински доходи, както и преходният излишък. Близо 217 млн. лв. (216 771 876 лева) е общо индикативният годишен план за сметките за средства от Европейски планове и стратегии и бюджета на Общината. По време на съвещанието ръководителят на ПК по финанси и бюджет Николай Николов съобщи, че „ Това е бюджет, който разрешава Стара Загора да продължава да се развива и да резервира темповете си на развиване “.

Старейшините поддържаха размера на еднократната финансова поддръжка при раждане или осиновяване на дете в Стара Загора за 2021 година. За интервала 01.01.2021-31.12.2021 г.на родителите/ осиновилите, със приключено приблизително обучение, ще се дава финансова поддръжка в размер на 400 лв. за първо дете, за второ дете сумата ще бъде- 450 лв., а за трето – 500 лв.. На родителите/осиновителите, един от които има приключено висше обучение,  се дава финансова поддръжка за родените от тях деца в размер на 500 лв. за първо дете, за второ сумата е 550 лв., а за трето – 600 лв.. 

По време на февруарското съвещание на Общински съвет беше призната и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за сформиране на тригодишна бюджетна прогноза за локалните действия и за сформиране, приемане, осъществяване и отчитане на бюджета на Община Стара Загора. Одобрено беше преобразуването на Начално учебно заведение „ Кольо Ганчев “ посредством смяна на типа по член 38, ал 1 от ЗПУО - от начално (I – IV клас включително) в Основно учебно заведение „ Кольо Ганчев “ (I – VII клас включително) от началото на образователната 2021/2022 година, както и преобразуването чрез обединение на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ и Първо главно учебно заведение „ Георги Бакалов “ в едно учебно заведение – Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ от началото на образователната 2021/2022 година.

Общинските съветници дадоха единодушие за кандидатстване на Община Стара Загора по  Програма LIFE 2020 на Европейския съюз, подпрограма „ Действия по климата 2020 “ с план „ Интегриран план за осъществяване на градски проекти за деяние за преход към нисковъглеродно и климатично стабилно общество “ с  референтен номер LIFE20 IPC/BG/000014. 

Общо над 70 оферти бяха гласувани на февруарската сесия на Общинския съвет в Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР