С 32 гласа за общинските съветници одобриха отпускането 3,5 млн.лв.

...
С 32 гласа за общинските съветници одобриха отпускането 3,5 млн.лв.
Коментари Харесай

Отпускат 3,5 млн. лв. общински средства за новата сграда на “Княз Александър I“

С 32 гласа за общинските съветници утвърдиха отпущането 3,5 млн.лв. в допълнение финансиране от общинския бюджет за нова постройка на ОУ „ Княз Александър I “ в Пловдив на ул. „ Хан Кубрат “. Никой не гласоподава въздържал се, само че четирима бяха срещу. 
Прочетете още
Припомняме, че по прогнози на строителството на новата постройка на главното учебно заведение, което дели едно здание със Хуманитарната гимназия, може да стартира най-рано след 2024 година. Това бе мнението на кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов, оповестено по време на последната сесия на локалния парламент, когато бе импортирано предлагането да се обезпечат 3,5 млн. лв. личен принос за строителството на новата постройка в настоящия двор. Още тогава Стаменов предложи вместо това парите да бъдат пренасочени към Хуманитарната гимназия, която към този момент търпи дълго чаканата си реституция. 

 „ Каква е повода за асимилиране на подобен голям пакет средства в случай, че с решение на МОН от тази година е обезпечена опция за разпределяне на средства за строителство на нова постройка за „ Княз Александър I “ на стойност 4,9 млн. лева без Данък добавена стойност. Те не са били потърсени от Община Пловдив “, съобщи Веселка Христамян  и попита не може ли въпросните средства да се пренасочат към Хуманитарната гимназия, която сега осъществя огромен ремонт, за който липсва по-голямата част от сумата.
Между нея и вносителят на поръчката Пламен Райчев породи спор, при който зам кметът разясни, че сходно пренасочване на средства не е допустимо, тъй като те би трябвало да бъдат отпуснати целево от отрасловото министерство. Той съобщи, че Община Пловдив е решила да взе участие съфинансирайки създаване на физкултурен салон и покриване на част от СМР.  „ Ако МОН реши да отпусне нови средства, то те би трябвало да бъдат за избрана цел “, съобщи той.

 „ За да сключим контракт и да можем да харчим пари, ние би трябвало да имаме строително позволение и подробна сметка, по която да фактурираме средствата “, обоснова се Райчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР