С 3.7% са се повишили офертните цени на жилищата в

...
С 3.7% са се повишили офертните цени на жилищата в
Коментари Харесай

При съседите: Цените растат, а наемите падат

С 3.7% са се повишили офертните цени на жилищата в Гърция през март тази година по отношение на същия месец на 2020-та. Средната цена към този момент е 1240 EUR/кв.м, а междинните наемни равнища за същия интервал регистрират спад от 0.8%, до 6.8 EUR/кв.м, написа изданието Ekathimerini.

Най-силен растеж е регистриран в северозападната част на Гърция - 24% на годишна база. В северните региони като Скиатос, Скопелос, Алоннисос и Скирос се регистрира спад от 10.3%. Що се отнася до наемните равнища, то повишаването е най-голямо в Лесбос - 25%, а най-вече е спаднала рентата в Илии - 18.2% на годишна база.

С 0.7% са се нараснали цените на жилищата в центъра на Атина. Наемите там са паднали с близо 7% от март предходната до март на настоящата година. В северните покрайнини междинната цена продължава да пораства и повишаването към този момент е 6.4% на годишна база, а наемите са поскъпнали със 6.1%. на юг от Атина цените са поскъпнали със 6.4%, а наемите регистрират спад от 5.7%. В западните покрайнини наемите са скочили с 12.7%, а цените - със 6.3%. На изток покупката на жилище към март тази година е с 4.2% по-скъпа по отношение на същия месец на предходната година, а наемите са се нараснали с 4.1%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР