С 24 гласа за“, 1 против“ и 4-ма въздържали се“,

...
С 24 гласа за“, 1 против“ и 4-ма въздържали се“,
Коментари Харесай

Смолян прие бюджета само за три часа

С 24 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 4-ма „ въздържали се “, общинските съветници одобриха бюджета на община Смолян за 2018 година Дебатът за най-важната финансова рамка продължи единствено три часа. Смолянчани одобриха съвсем с изненада новината за бързото приемане на бюджета, защото предходната година Община Смолян остана без подобен доникъде на 2017 година И по закон трябваше да редуцира една огромна част от разноските си, в което перо влизаха и възнагражденията на членовете на разпоредителния орган. 

" Проектът на бюджета е съгласуван с икономическите трендове и проект за развиване, целящи реализиране на заслужен стандарт на живот, модерна инфраструктура, привлекателна витална среда, модерни условия за обучение, бизнес и вложения. Той е направен след значителен разбор на база осъществените разноски и постъпилите доходи. Също и по отношение на предстоящите доходи и разноски за 2018 година, според целите, заложени в програмата за ръководство ", сподели преди гласуването Николай Мелемов, кмет на Смолян. 

Бюджетът на община Смолян е в размер на 37 722 622 лева Субсидията от републиканския бюджет за т. година ще бъде в размер на 23 377 715 лева Общината залага на данъчни доходи от 3 675 000 лева и неданъчни приходи в размер на 11 737 199 лева През актуалната година средствата за обучение се усилват с 19 на 100 и доближават до 12 144 981 лева Заложени са и 860 100 лева за зимно поддържане и снегопочистване на пътищата.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Стоян Иванов съобщи на сесията, че този бюджет е направен на база локални налози и такси, които са непокътнати в същия размер.

 „ Това е най-реалният бюджет през последните години, с който ще осигурим спокойствието на нашите жители и едно устойчиво развиване на общината “, съобщи Иванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР