С 2050 нови случая на COVID-19, диагностицирани в Испания през

...
С 2050 нови случая на COVID-19, диагностицирани в Испания през
Коментари Харесай

Испания връща част от мерките след скок на заболели

С 2050 нови случая на COVID-19, диагностицирани в Испания през уикенда, елементи от страната минават към по-строги ограничения за обществено разграничаване и хигиена, съобщи Анадолската организация.

Здравното министерство регистрира в понеделник общо 255 953 случая на COVID-19 - с 2 050 повече спрямо петък, последният път, когато данните бяха оповестени. Това е най-големият двудневен скок от средата на май.

Испанският всекидневник El Pais оповестява, че сега има над 100 огнища на COVID-19.

Североизточните градове Сарагоса и Уеска и техните околни региони ще се върнат към по-строгите ограничения ​​във вторник. Това ще засегне към 870 000 души.
 Съд в Испания анулира блокадата на 200 000 души в Каталуния
Съд в Испания анулира блокадата на 200 000 души в Каталуния

Става въпрос за хората в град Лерида и покрайнините

Зоните ще останат отворени за останалата част от страната, само че нощните клубове ще бъдат затворени, а с бирките също ще бъдат лимитирани до 10 души.

Местен съд анулира заповедта за налагането на карантина на над 200 000 души в испанската област Каталуния след растеж на инфектираните с новия ковид (COVID-19).

Властите на Каталуния разпоредиха изолацията на град Лерида и покрайнините седмица откакто регионът беше подложен под по-малко строга обсада.

В Испания към този момент са разпознати над 70 клъстера на короновируса, като регионът към Лерида е измежду най-засегнатите.

Властите свързват новите огнища със сезонните селскостопански служащи , които берат плодове в Северна Испания.

Други клъстери бяха разпознати в северозападните области Галисия и Страната на баските, където в неделя се организираха първите районни избори в страната от началото на пандемията.

В съвсем цяла Испания маските са наложителни във всички публични пространства, с изключение единствено по време на спорт или на плажа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР