С 20 минути закъсня конференцията Младеж и спорт в ЕС:

...
С 20 минути закъсня конференцията Младеж и спорт в ЕС:
Коментари Харесай

Стоичков поиска Шенген, призова за суровост към австрийците в Европарламента

С 20 минути закъсня конференцията " Младеж и спорт в Европейски Съюз: Големите обещания се сблъскват с действителността " поради наличието на Христо Стоичков. Преди началото той шефът на волейбола Любо Ганев имаха персонална среща с еврокомисаря за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илиана Иванова. Просто Стоичков много мъчно се придвижваше по коридорите. За да се видят с него, пристигнаха един куп евродепутати, в това число и шведски, които в никакъв случай не са долюбвали Камата, написа „ 24 часа “.

В конференцията участваха и други митове на родния спорт - най-успялата ни спортистка за всички времена Мария Гроздева, единствената ни олимпийска шампионка в плуването Таня Богомилова-Дангалакова, легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев, някогашната международна шампионка по шах Антоанета Стефанова и медалистката от олимпийски игри по баскетбол Гергина Скерлатова.

Всичко бе проведено от Андрей Слабаков и сътрудника му Пиетро Фиоки от групата на Европейските консерватори и реформисти. От италианска страна участваха международната шампионка по биатлон Хана Аугенталер, европейската по спортна пукотевица София Литаме, шефът на най-големия състезателен клуб - този на Министерство на вътрешните работи или карабинерите Джузепе Чиофи и медалистът по параски Федерико Пелизари.

Андрей Слабаков откри конференцията с директното предложение 30% от програмата " Еразъм+ " да отиват непосредствено за спорт, изключително за младите. " Има бази в Централна и Източна Европа, които пустеят, а там могат да упражняват стотици ", означи той. Комисар Иванова му отвърна, че единствено за тази година по програмата има 75 милиона евро.

" Проблемът не е в неналичието на средства, а в тяхното разходване ", безапелационен бе Слабаков. " Просто всичко е прекомерно комплицирано ", добави той. Според него даже богатите страни имат проблеми с обезпечаването на тренировките на младите. Той не пропусна да поздрави и обичаната " Славия " за рождения ден на клуба, който стана на 111 години.

" Тук сме, с цел да покажем, че би трябвало да подкрепим младите да спортуват. Да помогнем на треньорите. Да върнем спортните учебни заведения. Защото по този начин ние станахме огромни спортисти ", безапелационен бе Стоичков. " Нали си представяте по какъв начин ще се усеща едно дете след час-два тренировки. Прибира се и заспива. Няма да има време за телефона ", отсече той.

" Европейският съюз е могъща организация, която може доста да помогне ", безапелационен бе Стоичков. Според него спортното министерство обезпечава задоволително пари, само че би трябвало да се спре с корупцията. " Не да се дадат 2 лв. и да откраднат 2,50 ", добави той.

" Треньорите ни бяха като татковци. Сега поради неналичието на средства не обръщат толкоз доста внимание на децата. Това би трябвало да се промени ", безапелационен бе той.

Стоичков удостовери новината, че ще бъде до нашите през цялата олимпиада в Париж. " Знаете ли какво е да чуеш химна. Скоро бях в Марбея с гимнастичките. Най-малката ми споделя - аз ще печеля златото. И го направи ", разяснява Стоичков.

Антоанета Стефанова предложи нова самодейност " Спорт Европейски Съюз ", с цел да пътуват млади спортисти из цяла Европа с трен, а самата тя счита да прави уроци във влаковете, за което има поддръжката на европейската федерация отпред със Зураб Азмайпарашвили.

Таня Богомилова означи, че най-големия проблем в плуването е липса на материална база. Според нея всичко върви надолу, като един от проблемите е заплатите на треньорите, които са дребни. " Всичко опира до инфраструктура и средства, с цел да приказваме още веднъж за български спорт. И плуването да се върне в образователния развой, тъй като бе наложителен спорт. Тогава ще има здрави деца ", добави Богомилова.

" Спортните федерации се нуждаят незабавно от нововъведения. Това може да им го даде бизнеса. Ние може да му дадем търсените нови обществени умения. Европейски Съюз може да обезпечи финансова поддръжка за улеснение на съдействие сред спорта, страната и бизнеса ", изясни Любомир Ганев. " Инициативата " С волейбол на учебно заведение " е тъкмо такава ", добави той.

" Прибрах се след 30 години в моето учебно заведение " Никола Вапцаров ". От една страна бях щастлив. От друга - там бяха всички остарели кошове, порти. От първа редица българският мина в миманса ", сподели още Стоичков. " Плакал съм при медалите на тези хора. Тръгнах от на никое място и покорих най-големите върхове. С моите сътрудници ", сподели още той.

В края на речта си Камата попиля австрийския канцлер, че не ни пуска в Шенген.

" В Дунава вода няма. Ако в Австрия го играят по вода, аз го играя на суша. Не може моят народ да страда поради един човек. Няма по какъв начин да ни пренебрегнеш. Трябва да сте сурови към тези, които не ни желаят ", приключи Стоичков.

След това Андрей Слабаков се изрече, че ни ненавиждат Австрия и Нидерландия - едната известна за пране на пари, другата - за опиати.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР