С 12 гласа за“, три против“ и един въздържал се“ Комисията

...
С 12 гласа за“, три против“ и един въздържал се“ Комисията
Коментари Харесай

Ето кои бъдещи пенсионери придобиват стаж до три години срещу заплащане

С 12 гласа " за “, три " срещу “ и един " въздържал се “ Комисията по труда, обществената и демографската политика одобри на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), импортиран от Делян Пеевски (ДПС) и група народни представители.

С плана се дава възможност репресираните хора, които са били в затвори, трудововъзпитателни общежития, лагери и места за задържане, както и навършилите 16 години за времето, през което не са работили, тъй като са били интернирани, да имат опция да придобият против възнаграждение до три години недостигащ застрахователен стаж.

" По отношение на лицата, попадащи в обсега на Закона за политическата и гражданска рехабилитация на репресирани лица, наредбите на КСО не дават опция за закупуване на недостигащ застрахователен стаж “, се споделя в претекстовете. Предложеният законопроект планува нарастване на новоотпуснатите пенсии средногодишно с 200 души. От Министерството на труда и обществената политика означиха забележки към законопроекта.

На първо четене бе признат и законопроект за изменение и допълнение на Закона за поощряване на заетостта, внесен от Атанас Атанасов ( " Продължаваме Промяната - Демократична България “) и група народни представители от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Цели се понижаване на административната тежест посредством обединен електронен централен указател, който да сплоти в един съществуващите все още три регистъра, свързани с издаваните удостоверения за регистрация на посредническа активност и на предприятия, осигуряващи краткотрайна работа, написа в претекстовете на законопроекта.

В комисията бе посочено, че общественото министерство поддържа предлагането. Законопроектът бе признат с 14 гласа " за “, два " въздържал се “, без " срещу “, написа pariteni.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР