Рязко настъпилите жеги взеха първите си жертви. Само в Пловдив

...
Рязко настъпилите жеги взеха първите си жертви. Само в Пловдив
Коментари Харесай

Припаднали в жегите, утре се гонят 40 градуса

Рязко настъпилите жеги взеха първите си жертви. Само в Пловдив лекарите през днешния ден са се отзовали на шест сигнала за колабирали хора, оповестиха от Центъра за незабавна здравна помощ. Сред тях имало и 6-месечно бебе, получило топлинен удар. Всички те откарани в болница за прегледи.

Все пак днес няма регистриран температурен връх. През този месец най-високата температура е била 43 градуса в Раднево, а най-високата за днешната дата е от 2007 година, когато са регистрирани 41 градуса в Кресна.

А в петък се чака най-горещият ден за седмицата. Национален институт по метеорология и хидрология издаде предизвестие от първа степен за заплаха от високи температури - от 35 до 39 градуса. Жълтият код се отнася за цели 16 области в Северна, Централна и Южна България.

Столицата и Софийска област не са измежду регионите, за които е в действие жълтият код. В София оптималната температура ще бъде 34 градуса, по Черноморието 31.

В в северните райони  се чакат 36-38 градуса, в Южна България 35-37 градуса, в Сандански 39 градуса.

В съботния ден се чакат краткотрайни гръмотевични стихии съвсем в цялата страна, още веднъж ще бъде топло с температури сред 33 и 37 градуса, по Черноморието 28-33 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР