Ryanair Holdings Plc отправи предупреждение, че средната цена на билетите

...
Ryanair Holdings Plc отправи предупреждение, че средната цена на билетите
Коментари Харесай

Ryanair се оплака от намаляващи цени на билетите

Ryanair Holdings Plc насочи предизвестие, че междинната цена на билетите понижава с 6 % в основния за компанията летен сезон тази година. Отчасти спадът се дължи на свръхкапацитета в Германия и опасенията от Brexit във Англия. Авиопревозвачът обаче резервира прогнозата си за облагата за тази година, написа CNBC.

Акциите на най-големия нискотарифен авиопревозвач в Европа се сринаха съвсем на половина, откакто компанията е притисната от свръхкапацитета тук-там в Европа, както и от проблемите с доставките на Boeing 737 Max. По-рано този месец Ryanair понижи на половина прогнозата си за облагата за идната година поради проблемите с модела. Първите доставки се чакат най-рано през януари.

Авиокомпанията регистрира облага след налози от €243 милиона за трите месеца до края на юни, при €309 милиона година по-рано. Ryanair обаче резервира прогнозата си за облагата за година до края на март 2020 година от сред €750 милиона и €950 милиона. Анализатори предвиждат €832 милиона.

Според превозвача, междинната цена на билетите през трите месеца до края на юни понижава с 6 % по отношение на година по-рано. А прогнозата е, че през останалата част от лятото наклонността ще продължи.

В петък акциите на компанията затвориха на €10,02, съвсем на половина от пика им от €19,39 преди две години. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР